30 de setembre 2007

Público: "Un falangista en la jefatura del Estado"

Avui he comprat una vegada més el nou diari Público i ja en van quatre. Sincerament el projecte d'Escolar m'ha causat una decepció, tan en quan les meves expectatives anaven més centrades a trobar una alternativa a El Pais. El nou diari el podríem encaixar a mig camí entre el Periodico i el gratuït ADN, amb algunes però força interessants particularitats com una secció diària de quatre planes dedicada a la ciència, o un elevat nombre de columnistes que amb breus columnes donen al diari una pàtina progressista o d'esquerres de debò. A Barcelona és pot comprar l'edició Catalunya (sic), però aquesta més enllà de dur la programació de TV3 o la cartellera de Barcelona i comarques no presenta a priori cap particularitat remarcable.

La portada d'avui resava: "Un falangista en el Constitucional". En referència al magistrat Roberto Garcia Calvo membre del tribunal constitucional qui l'any 76 va jurar el principis del Movimiento en ser nomenat governador Civil d'Almeria. Des d'aquí ens agradaria suggerir a la gent de Público una mica més de valentia i que el proper diumenge el titular fora el següent: "Un falangista en la jefatura del Estado". Si més no aquest vídeo mostra clarament a l'actual cap de l'Estat fent el mateix jurament que el vilipendiat magistrat...


Politica'l Enviar a La Tafanera

5 comentaris:

yuanyu ha dit...

En efecte, el rei va prestar jurament al 'Movimiento Nacional', però també va posar les bases per a reformar-lo. De fet tots els polítics que van transicionar des del govern l'havien fet i de fet comptaven en bona mesura amb la complicitat de sectors diversos.

No sé... Crec que ens equivoquem quan trenquem els pactes de la Transició, excepte pel que fa al silenci sobre el passat. La Transició en la vessant estrictament política va ser un gran èxit i va anar molt més enllà del que molts volien i haurien esperat. Aquest estat de les autonomies que ara es qüestiona, restava molt lluny aleshores. I no diguem l'Estatut de 2006.

Ha arribat, però, l'hora d'anar més enllà? Penso que no i faig meves per un cop les paraules de Jordi Guillot en un article recent: "Superar la síndrome de 1714 que pateixen determinats sectors de la societat catalana no passa ni per fer bona ni dolenta Espanya i molt menys encara per una lectura tancada i victimista de Catalunya i la seva identitat.
Passa, en la meva opinió, per un catalanisme per a la nació real que assumeixi que som una nació amb sentiments de pertinença múltiples i que ningú té el monopoli de la construcció nacional: aquesta és plural, com també ho és la societat catalana, i, per extensió, el seu sistema polític...Cal centrar-se avui en el desplegament d'un ambiciós Estatut, que no només està recorregut al Tribunal Constitucional, sinó també fortament hostilitzat"

Papitu ha dit...

El rei és una herència del franquisme que va ser prou útil durant la transició de la mateixa manera que ho varen ser en Suarez i tots aquells membres del "movimiento" que van apostar per la democràcia.

Avui en dia, cal que el seguim mantenint? i a la seva prole? Tinc molt clar que no. Com també tinc clar que l'invent de les autonomies fou una solució adient per al moment (els 70) però que cal replantejar. Pas a pas, sense preses ni estridències. El "cafè para todos" ja no ens val, no ens podem quedar congelats en un model d'estat a mida d'una època que ja forma part de la història, recent però al cap i a la fi història.

Anònim ha dit...

Hi
cheap vardenafil
Ask your physician if it is not dangerous for you to engage in sex.
[url=http://www.radiozenithinter.com/]order levitra[/url]
The maximum dose given is 20 mg per day.
http://www.radiozenithinter.com/ - order levitra online
This is where Levitra comes inhandy, a tablet formulated for the treatment of erectile dysfunction.

Anònim ha dit...

Herbal Medicine Folk Cures Scotland
buy lexapro
The medicine is a kind of serotonin reuptake inhibitor (SSRI) that works on the enzymes and chemicals of our body that are responsible for low feeling and depression.
[url=http://www.garrisoniowa.com/]discount lexapro[/url]
20% off! No prescription!
Lexapro, also available under generic Escitalopram, is a known remedy against depression.
http://www.garrisoniowa.com/ - lexapro escitalopram
The substances of the medicine work against the chemicals and enzymes that influence anxiety and depressive behavior.

Anònim ha dit...

http://markonzo.edu http://www.netknowledgenow.com/members/prozac-side-effects.aspx http://riderx.info/members/atarax-for-anxiety-atarax-25mg.aspx gathers bequests http://riderx.info/members/allegra-side-effects-allegra.aspx http://riderx.info/members/atrovent-inhaler-atrovent-facts.aspx memories http://www.netknowledgenow.com/members/prevacid-side-effects.aspx http://riderx.info/members/avandia-side-effects-avandia-lawsuit-avandia-lawyers-sc.aspx conveners http://aviary.com/artists/Zanaflex http://riderx.info/members/avapro-75-mg-avapro-tabs.aspx fifty