16 de desembre 2007

El ministre Solbes ens considera a tots uns illetrats

El ministre d'economia, el sr. Pedro Solbes, ha reconegut al Foro Economia en Progreso (una plataforma pro-socialista) que l'euro ha tingut efectes inflacionistes en productes de baix valor. Fet que fins ara tothom ens havia negat però nosaltres podíem comprovar amb el preu del cafè, el diari o el metro cada dia.

L'excels ministre també ha assegurat que "los españoles no han interiorizado lo que vale un euro" i ha assegurat que això és una de les causes de l'increment de la inflació. El ministre però encara ha afegit que "no sabemos todavía que 20 céntimos de euro son 32 pesetas y que un euro son 166 pesetas" i que això es nota en les propines que donem als bars, que arriben fins i tot al 50% del valor. Quina barra, quina barra... ho haveu vist, no?... Ara resulta que tot és culpa nostre que som rucs, que no sabem sumar i que paguem el que ens demanen.

Sapigueu que si per als productes de baix cost ens han fet una conversió 100 pts = 1 euro és per culpa nostre. Nosaltres hem acceptat de bona gana i voluntàriament pagar un euro per un cafè, pel diari o pel metro. El cinisme i el cretinisme d'alguns arriben a unes cotes exasperants.

Per cert, ara que ja ningú nega que hi ha crisi en el sector immobiliari, que no hi haurà aterratge suau, ben aviat sentirem algun altre lluminera de l'economia dient-nos que tot, tot és culpa nostre que no sabem gestionar els nostres ingressos. En resum i com va dir en Gagarin "no te puedes fiar de los pobres".

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest home a més de cínic i de tirar pilotes fora, ens vol fer combregar amb rodes de molí. Hi ha algú que pugui empassar-se que les propines tenen incidència en la inflació?

S'ha posat a l'alçada d'en Rajoy quan va dir allò dels "hilillos de plastilina" referint-se a les tones i tones de petroli que s'escolaven del Prestige, amb l'agreujant que com mínim deu ser llicenciat en econòmiques, o no?

bacus ha dit...

2%*7 =14% d'inflació en 7 anys, que no és del tot cert ja que la inflació d'un any es calcula sobre la del anterior. Seria un 15% o 16% o més. I els 2% anual és la oficial però no real.

per tan 166 pts del 2000 avui serien 189,24 pts.

1 euro del 2007 = 190 pts del 2007

amb l'ipc real 1 euro = 200 pts al 2007

Comptar amb pts del 2000 pot portar a errors ja que si seguíssim amb pts tb hi hauria inflació, podem arribar a l'absurd que al 2020 encara comparem els euros amb peles del 2000 sense sumar-li la inflació.

la situació és pitjor de la que ens pinten ja que si un cafè val 1 euro són 200 peles i el que ha quedat congelat són els sous.

bacus ha dit...

el senyor solbes ens hauria d'instruir als anlfabets dels ciutadants que 1 euro són 200 peles i no 1 euro 100 peles.

i després que ens expliqui pq hem arribat a aquesta situació que va increixiendo ja que acabarem l'any amb el 4,5%. D'aquí poc 1 euro seran 300 peles.