08 d’abril 2008

Hi ha sequera (i 3)

"Aquesta sequera ha aportat un millor coneixement de la problemàtica de l’ús de l’aigua per la societat en general, el que ha de permetre la reflexió conjunta sobre el nou model de gestió de l’aigua". Així conclou el posicionament fet públic per la Fundació Nova Cultura de l'Aigua, en relació amb les solucions de la sequera catalana.


Això queda bé dir-ho però no és veritat. Aquesta sequera el que està revelant és:

1) Que com bé diu el document, davant del debat de l'aigua perduren les reclamacions dels interessos sectorials per sobre dels interessos generals

2) Que els models de gestió de la sequera i dels recursos hídrics a llarg termini segueixen estant inspirats per un model de l'aigua com a recurs i no com a font de reproducció dels cicles de la vida animal i vegetal.

3) Que la paraula 'transvassament' és un arma de doble fil, que d'una banda es fa servir per acosar al DMAH i per l'altra es presenta com la gran solució a les necessitats catalanes.

Vet aquí la meva conclusió de tot plegat. No crec que calgui insistir en què estem tractant un tema de primer ordre per la seva transcendència econòmica i ambiental, per tant no ho faré. Tampoc cal, per descomptat, arribar a cap pacte amb els voltors que esperen impacients qualsevol excusa per figurar, a costa de la gestió ambiental del territori. Si que us recordaré una cosa: que també depén de nosaltres, que si us plau, en cadascuna de les vostres accions, mireu de consumir la menor quantitat d'aigua possible.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

srg Jo estic per rendir-me, la veritat.

Papitu ha dit...

El departament de Medi Ambient i Habitatge (DMAH... MDMA!?) no ha sabut gestionar la crisi i s'ha convertit amb l'ase dels cops. Ha faltat transparència, comunicació i negociació. De retruc s'ha trobat al mig d'un foc creuat entre el PSC i CiU (descaradament patrocinat pel govern "amic" del PSOE).

Per cert, mentre anem parlant (6 escrits en dues setmanes és un excés) de l'aigua les immobiliaries segueixen fent fallida. Alegria, alegria.

Apreciat Srg, sembla que pinten bastos. A veure on ens durà aquesta legislatura.

Anònim ha dit...

Bé no només faran fallides les inmobiliares, també fámilies.... caldria una analisi de l'actuació de bancs i caixes. Per una banda donaven hipoteques al 100%, quan els canos diuen el 80%... això ha inflat els preus. Després tenien constructores e inmos i venien els pisos... Un cas per estudi es el de colonial, la ven al caixa i als pocs mesos no val res... curiós, curiós. SRG.