17 de juliol 2008

Felig Puig i la casa PETITA del catalanisme

En Felip Puig té una manera de fer política basada en el hooliganisme (no és l'únic). Aquesta gent manté un discurs maniqueu i demagog que busca el coll de l'adversari sense contemplacions. La darrera mesquinesa l'ha deixada anar al programa minoria absoluta de RAC-1, arrel de la següent pregunta:

En aquests moments en els que tots els diputats estan aquí tancats sentint el president Montilla, com és que Felip Puig està fora, no li interessa el que diu el president de la Generalitat sobre la crisi?".

Puig ha contestat que "m'ha caçat, m'ha caçat. La veritat és que he estat a la primera intervenció i lamento dir-ho, però m'he posat un punt de mal humor al constatar una vegada més com el president del meu país destrossa la nostra llengua, no?, perquè és que ni llegint pot tenir una mínima dicció i pronunciació correcta i crec que això és un dels temes lamentables".

Sr. Felip Puig en català quan algú diu barbaritats com aquestes en diem parlar en boca d'ase. Senzillament perquè atacar el president Montilla per com parla el català és anar en contra de tot allò que defensem. Parla sense vergonya, parla en llibertat resava la darrera campanya de la generalitat en favor de l'ús social de la llengua. Doncs justament això és el que fa el president Montilla, essent un exemple per a centenars de milers de ciutadans del nostre país que no tenen el català com a primera llengua.

El que li passa a vostè (i alguns dels seus) és que pels matins ens parlen de la casa gran del catalanisme on ens diuen que tothom hi és comptat, i a la tarda reparteixen carnets de catalanitat amb pre-requisits lingüístics. A la gent com vostè els fa por sumar, ja ho va dir a Prada a la Universitat Catalana d'Estiu en relació al vot dels immigrants:

"es una amenaça per al projecte de país. [...] Catalunya no està en condicions de regalar drets polítics."

L'amenaça pel país és vostè perquè exclou. Mai s'ha cregut allò que deia el president Pujol, és català tot aquell que viu i treballa a Catalunya. Ara ja entenc perquè vol una casa del catalanisme tan gran, no pas perquè hi capiguem tots sinó perquè els de sempre hi pugueu viure ben amples.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

A sobre, el 'cap i collons' aquest fa un escrit ple de faltes d'ortografia per dir que qui no sàpigui català no té drets polítics.

Anònim ha dit...

Si aquest impresentable és el número 2 de CiU i no l'obliguen a dimitir, la credibilitat de CiU serà nul·la. Bon camí per a continuar vuit anys més a l'oposició!

Anònim ha dit...

No entenc perquè el fet que el President d'un país parli malament la llengua del país no ha de ser motiu de crítica. Be que te'n fots en el teu post anterior d'en Botín parlant anglès.

A que ve que fer faltes de català sigui motiu de condescendència? Puc entendre que una acabat d'arribar o una persona que porti molts anys aquí però que no te estudis hi tinguin dificultats. Però després de 30 anys d'educació en català no és admissible entre la resta de les persones i encara menys si volen accedir a una responsabilitat pública.

Papitu ha dit...

En un altre lloc que el president no parlés bé la llengua del país seria un fet insòlit, però el nostre no és un país com qualsevol altre. El nostre actualment és un país amb dues llengües, i això és una realitat incontestable tant al carrer com a l'estatut. I entenc que els catalans hem de tenir el dret i el deure de desenvolupar-nos amb les dues, doncs ja formen part de la nostra riquesa cultural.

Ara bé ambdues llengües no parteixen, ni estan al mateix nivell. La força social, cultural i de prestigi del castellà poc a poc va arraconant el català i per tant necessitem milers (o potser més) de parlants com en Montilla. Gent que vinguda de fora per tirar endavant aquest país i que després de 30 anys troba que el català li és útil, i l'emprà, i n'aprèn, i s'esforça per millorar-lo.

Teniu milers de coses a criticar d'aquest govern, però si us plau no ho feu per aquí, que feu més mal que vint manifestos "por la común" junts.

Anònim ha dit...

Doncs abans de posar el Montilla com a exemple d'immigrant integrat em podries posar a mi que també vaig criar-me en un barri d'una ciutat de l'extraradi barceloní, la meva llengua materna és el castellà, vaig aprendre el català per mi mateix (quan vaig acabar d'estudiar tot just començaven a ensenayr-lo a les escoles) i el parlo molt millor que ell. No siguem tan condescendents, si us plau.

I no se que dius de criticar el govern (el podria criticar molt però no ho he fet), jo l'única cosa que dic és que després de 30 anys d'ensenyament de català el mínim exigible és que algú amb responsabilitat pública el parli bé.

Malament anem si ara és "politicament incorrecte" dir que algú no parla amb correcció!

Papitu ha dit...

No dic que en Montilla sigui un exemple d'integració, n'hi ha de molt millors el teu cas per exemple i per sort tants d'altres. Però el president té una visibilitat que no teniu cap dels altres. Finalment però i per fortuna no tot passa per la llengua.

Aleix Salvans ha dit...

En Montilla és l'exemple perfecte de l'immigrant MAL integrat, que només parla català (i sodomitzant-lo 30 cops per minut) perquè la feina l'obliga, com és el cas de tants i tants Mossos d'Esquadra.

Quinze anys són molt de temps per aprendre el català, senyor Montilla, conec nigerians que en tres anys han adquirit una (in)competència lingüística simil.lar a la seva, però la situació és molt diferent. I conec gent nascuda i crescuda a d'altres parts de l'Estat espanyol que em corregeixen quan dic algun barbarisme. Això és integració, el que fa vostè és per interès i ni així se'n surt.