19 de juliol 2008

Un dubte teologal

El Papa Benedicte XVI diu que l'església catòlica sent vergonya pels abusos a menors comesos per alguns capellans i afegeix que els culpables han d'anar a la garjola.

Els darrers anys al món anglosaxó, especialment als USA i a Austràlia, han sortit a la llum pública nombrosos casos d'abusos a menors perpetrats per religiosos, molts d'ells catòlics. Em sorprèn però que aquests tipus de denuncies no hagin arribat al nostre país o a cap altre del nostre entorn com Portugal, França o Itàlia. Que potser els capellans que corren per les nostres terres són millors que els altres? Així ho espero però no em deixa de sorprendre aquesta distribució de pederastes tan desigual entre països.

3 comentaris:

marius ha dit...

Veritablement, l'estadística és la ciència de les petites mentires i les grans veritats (també es pot dir al revès, segons convingui). Per tant, tens raó, sorpren l'heterogènia distribució de pederastes amb sotana.

Papitu ha dit...

L'estadística acostuma a no mentir, les fa mentir aquell que la força o la sobre-interpreta- Com bé podria a ser aquesta cas.

Anònim ha dit...

Justament avui he pensat el mateix: són els capellans anglosaxons més propers a l'abús de nanos que els llatins?

Canviant de tema, m'agradaria que féssim còrrer per la blocsfera el tema del grup Zahra Boukdour. Des d'aquí podem fer ben poca cosa, però hem d'intentar salvar la vida d'aquests joves. Mira-t'ho al Público: http://www.publico.es/136318/tortura/vuelve/aulas/marroquies