20 de gener 2007

Desigualtats i taxis

Aquesta setmana he viatjat a Sevilla per feina. Era la tercera vegada que trepitjava la capital andalusa. Aquesta ciutat cada cop m’agrada més, tot i que aquesta vegada la ciutat estava de potes en l’aire. Tenen en marxa de forma simultàniament les obres del metro (una relació agònica) i les d’una primera línia de tramvia, coses de les eleccions municipals segons em van explicar. Quan viatges per feina no hi ha temps per al turisme, tret d’una breu passejada entre la darrera reunió i l’hora de sopar o tot anant a fer la darrera copa després de sopar. D’altra banda sempre hi ha lloc per aquells petits detalls que et deixen astorat. Aquest cop van ser les diferencies entre el taxista Sevillà que em va dur de l’aeroport a l’hotel i el que em va dur, un cop a Barcelona, del Prat cap a casa. El taxista sevillà, era un home d’uns 30 anys que conduïa un cotxe força vell i magrejat, sense cap dubte a força de practicar una conducció molt extrema. Si més no, a mi m’ho va semblar per com corria i avançava entre el caòtic trànsit. Per uns segons vaig pensar que el cotxe duia uns colzes de sèrie, doncs la seva capacitat per trobar forats entre el dens trànsit era espectacular. El taxista que em va recollir al Prat, era un home també, però una mica més gran. El seu taxi no només estava impecable sinó que a més estava equipat amb la darrera tecnologia: duia dos aparells GPS, una estació de radio i un taxímetre electrònics de darrera generació i per rematar-ho un detector de radars (crec que només li mancava una estació meteorològica). Aquell home tenia més botons i llumetes davant seu que un arbre de Nadal. La seva conducció també va ser força temerària però això si avalada per la tecnologia més puntera. Per cert, avís per als amants de la velocitat, el detector va localitzar un radar en un semàfor a la Gran Via entre Plaça Espanya i el Carrer Urgell.

Per aquells qui us agradin les histories de taxistes, us recomano una passejada pel blog d’aquesta taxista de New York.

5 comentaris:

yuanyu ha dit...

Ves per on que jo vaig fer la mateixa ruta unes setmanes enrera, i també vaig comparar taxis, fins a un total de tres: dos a Sevilla, un a Barcelona. Destacar el fet que el primer de Sevilla no em va calcular el cost del viatge amb el taxímetre, sino que em va cobrar a ull. Pel que fa a la conducció, va ser tranquila en tots els casos, però l'hora acompanyava.

Quant al ferrocarril urbà sevillà, ells diuen que fan un metro, pero de fet pel centre de la vila tot es tramvia i no es molesten en diferenciar gaire.

Anònim ha dit...

Seré breu. Va de taxis, oi?: La pujada de tarifes dels taxis a Barcelona és una VERGONYA!!!! De Joanic fins un punt ben proper (trajecte de cinc minuts): 8 EURUS!! Una vergonya.

Una altra cosa: no txivis els radars, no?

Dessmond ha dit...

Sospito que com que no hi ha intenció de publicar les balances fiscals, veuràs que per mor de la solidaritat espanyola, ben aviat arribarà la tecnologia punta als taxis de Sevilla. Només és qüestió de temps.

Per cert, et debia dir-te dos comerços molt recomanables de Gràcia:
1) Un forn de pà: c/Ramon y Cajal cantonada amb Torrent de les Flors. Couen amb llenya. Molts i variats tipus de pa.

2)Un obrador de pasta italiana: c/Joan Blanques cantonada amb carrer de l'Encarnació. Ara són de vacances. Obren demà dia 23. Si t'agrada la pasta, enlloc trobaràs material semblant.

Apa, bon profit!

Anònim ha dit...

"Per cert, avís per als amants de la velocitat": aneu a Montmeló, que estem parlant de Barcelona ciutat, amb un fotimer d'accidents cada dia.

Papitu ha dit...

Yuanyu: Només cal veure el nombre de vols que enllacen cada dia Sevilla i Barcelona (uns sorprenents 10 vols) per descobrir la intensa relació comercial que hi ha entre aquestes dues ciutats. Per cert, a mi també em van cobrar la carrera a ull.

Mar: Benvinguda, m'encanta que deixis petjada en forma de comentari. Els preus dels taxis a Barcelona són una vergonya però segurament estan en relació als preus de la ciutat i no pas als sous dels seus ciutadans (tot plegat una vergonya). A la web del Servei Català de Trànsit hi podràs trobar la ubicació de tots els radars fixos.

Dessmond: Gràcies per les adreces ja et diré què tal. La qüestió de les balances fiscals està perduda, no crec que les arribin a publicar mai.

Anonymous: Tens tota la raó. "avís per als amants de la velocitat" volia ser una ironia.