02 de maig 2007

Iniciativa, de debò o per sistema?

La gent d'Iniciativa (ICV-EUIA) aprofitant aquella màxima que resa "que parlin de nosaltres encara que parlin malament", han plantat la paraula sistema al mig del seu lema per a la (pre)campanya. És clar, que no tenen por de revifar la polèmica que va sorgir al voltant de l'alcaldable Mayol, quan el passat mes de gener és va declarar anti-sistema en una entrevista als matins.si del sr. Cuní. El lema diu "D'esquerres i ecologistes per sistema". Així han deixat el ja suat "de debò" pel polèmic "per sistema". D'altra banda té la seva lògica, més enllà del màrqueting, doncs "de debò" és allò en veritat, no fingit o pretés. En canvi "per sistema" és quelcom sistemàtic, que obeeix a un sistema, que procedeix segons principis dels quals no se sap separar. Així doncs els prefereixo d'esquerres i ecologistes, no només de veritat, si no que també per sistema, obeint a uns principis dels quals no se'n separin.

Malauradament en aquesta darrera legislatura en determinats moments m'ha costat molt distingir les pinzellades de la Mayol a la política municipal, més enllà de les llavors que rebíem a casa quan arribava la primavera. Per exemple, durant l'aprovació de l'ordenança pel ciNisme va ser exasperant veure com Iniciativa (el grup del consistori) es quedava muda i de braços plegats anunciant només a darrera hora un vot en contra poc menys que testimonial. Pitjor va ser sentir-li
admetre a la mateixa Mayol mesos més tard, en una entrevista a la república d'en Barril, que algunes ordenances municipals venien quasi dictades des de les editorials i suplements d'alguns diaris (aquí calia llegir el grup Godó). Us deixo amb el breu reportatge de VilawebTV sobre el documental d'en Jordi Oriola: "Barcelona: civisme o cinisme".



1 comentari:

Jobove - Reus ha dit...

Hola, em estat al teu blog i el trobem molt interessant, felicitats.

Si tens un moment visita el nostre, el mes irreverent e iconoclasta del món, és troba a Reus (Baix Camp) – Catalunya.

Gràcies per la visita.