14 de gener 2008

Les eleccions al Congrés des de Catalunya

Les eleccions seran el proper 9 de març. A Catalunya es rifen 47 diputats. A les darreres eleccions el PSC se'n va endur 21, CiU 10, ERC 8, PP 6 i ICV-Eua 2. Uns resultats força distorsionats si tenim en compte les tendències dels anys anteriors on el PSC i CiU anaven de bracet perdent diputats una convocatòria rera l'altre.

Tot i que l'ambient està enrarit, no en va el PP ha fet l'oposició que ha fet i a Catalunya ens ha anat com ens ha anat, sembla difícil hores d'ara imaginar una ambient de mobilització, amb consignes d'aturar la dreta, com el dels dies previs al 14-M de fa quatre anys. I per tant els resultats d'enguany s'haurien d'assemblar força més als del 1993 i del 1996 que no pas als del 2004.

Sota aquest supòsit i observant els resultats de les convocatòries anteriors, el meu pronòstic pel que fa als 47 diputats de Catalunya és el següent: PSC 18, CiU 13, PP 9, ERC 6 i ICV-Eua 1.




6 comentaris:

Mareaje ha dit...

CiU i PP els grans vencedors? :-(
Pots explicar una mica més el teu pronòstic?

Colomet ha dit...

Tant creus que pot avançar la dreta? De 16 a 22 (CiU + PP)? Que CiU es recuperi és explicable, però el PP de 6 a 9? Exigim una explicació...

Anònim ha dit...

ICV-EUA.............. 1

PSC..................18

ERC..................13

CIU..................10

PP....................5

Anònim ha dit...

El meu pronòstic:

PSC..................20
CIU..................13
ERC..................07
PP...................06
ICV-EUA..............01

Veig que almenys tots estem d'acord amb que ICV-EUA en perdrà!! A veure si reaccionen, que fa temps que ho estem esperant i res de res.

Colomet ha dit...

wenu, què? rollo porra futbolera?

sigfrid ha dit...

Jo també vull jugar:
PSC: 21 (atenció als últims 15 dies de campanya on es recordarà l'autoritarisme del PP).
CIU: 12
ERC: 6
PP: 7
ICV_EUIA: 1 (entre punyalades dins d'IU i l'ecologisme "divine", aquests, no passaren d'aconseguir l'acte del Joan Herrera. Hi ho lamentaré molt).