22 de gener 2007

El PP i l'estratègia de la victòria final

El PP porta tres anys a l'oposició donant pel cul a base de bé. Vam tenir la ruboritzant teoria de la conspiració de l'11-M, merder amb el nostre Estatut per donar i per vendre i finalment, la actitud deslleial i irresponsable durant l'alto al foc d'ETA. Aquesta setmana passada en Rajoy ens ha brindat un nou moment estel·lar, amb el seu terrorífic discurs al Parlament de l'estat i les seves declaracions els dies successius. No cal que recordem les gran sentencies del lider de l'oposició però dels seus parlaments em va quedar una cosa molt clara. El PP, i entenc pel PP la seva direcció actual i tots els seus acòlits, no volen la pau, volen vèncer, volen la rendició, però no pas d'ETA, no en tenen pas prou, volen vèncer i veure rendit a tot el món abertzale. Si revisem el que ha passat durant els darrers mesos trobem un munt d'exemples força clars al respecte: el darrer el tenim amb l'assumpte de les organitzacions de joves HAIKA, SEGI, i JARRAI declarades terroristes i amb condemnes de 6 anys de presó, la intenció de declarar il·legal el Partit Comunista de les Terres Basques, la persecució penal del Lehendakari per reunir-se amb Otegui, l'assumpte de De Juana Chaos condemnat a presó 12 anys més després de complir pena per dos articles de premsa, i fa una mica més de temps la clausura d'Egunkaria, o la mateixa il·legalització de Batasuna, etc. Tot plegat orquestrat per jutges conservadors col·locats pel PP més preocupats per aplicar la llei del Talió (com va dir Eroreka del PNB) que per respectar l'estat de dret. Lamentablement les darreres enquestes no els són tant desfavorables com es va dient, el PP segueix projectant-se sobre més o menys el 40% dels vots. La qüestió que queda per saber és fins on estan disposats a arribar.


Crida de suport: en Carlos Guardián parla en aquest post de la llibertat d'expressió i de les amenaces de mort en forma de comentaris que ha rebut en Carlos Serrano(un blogger del PSC de l'Hospitalet) al seu bloc.

4 comentaris:

yuanyu ha dit...

Un tema delicat, en efecte. Jo no soc dels que es queixen de l'aplicació de mesures penals dures sobre l'entorn abertzale, però considerar tres organitzacions terroristes sembla anar bastant lluny, encara que no sé. Que jo sàpiga fan falta indicis suficients per prendre aquestes mesures, n'hi han? Quins són? Aixo voldria jo saber.

Papitu ha dit...

Indicis segur que n'han trobat però si tenen la mateixa força que els que han permès condemnar a De Juana Chaos a 12 anys de presó per escriure dos articles segur que n'hi ha per llogar-hi cadires. El cas de De Juana clama tant al cel que demà l'Audiencia nacional haurà de prendre alguna mesura o se'ls morirà acabarà morint a l'hospital. Lamentable molt lamentable, en principi els terroristes eren ells, no?

yuanyu ha dit...

No és un tema agradable el de Juana Chaos,no, però hem de ser acurats amb les comparacions, per tant esperar l'auto judicial per veure el què. Garzon ja va rebelar que les relacions entre organitzacions abertzale s'estenen des d'ETA cap avall i poden perfectament haver elements suficients. En definitiva, que hem de separar les intencions del PP de la realitat tal com és, que en ocassions pot coincidir i en altres no.

yuanyu ha dit...

Indecent la solucio de De Juana Chaos i molt preocupant el caire món de la judicatura...