03 d’abril 2008

Que plogui per l'amor de Déu

El conseller Baltasar s'ha encomanat a la Moreta perquè faci ploure “saps que sóc agnòstic, però si pots fer alguna cosa, fes-ho” es veu que li ha dit. Per la seva banda el cardenal Sistach ha escrit ad hoc una pregària per demanar pluja:

“Per la pluja, que ha de portar l’aigua que la nostra societat necessita: que Déu, provident i bo, ens la concedeixi com una benedicció que davalli del cel fins a nosaltres”.

Temps ençà a Barcelona, quan la sequera s'allargava més del compte i ni pregant plovia, es disposava d'un darrer recurs diuen que infal·lible. Es tractava de prendre la imatge del Sant Crist de Lepant de la catedral de Barcelona i dur-lo en processó a coll i bé fins al port. Allí el carregaven en una barcassa i literalment el sucaven dins les aigües del port mentre el cardenal de la ciutat resava una pregària per demanar pluja per la ciutat. Tot un espectacle, que un bon dia es va deixar de fer arrel de la mort per ofegament d'un cardenal un poc maldestre que va caure per la borda en el moment culminant de sucar el cristo.

Tot i que m'encantaria veure el cardenal Sistach, acompanyat del conseller Baltasar, dins una barca posant en remull els peus del Sant Crist de Lepant prefereixo encomanar-me, i espero que el conseller també ho faci, a les sàvies paraules de l'ecòleg Ramón Folch (avui l'han entrevistat a a Vilaweb.tv).

6 comentaris:

Abelunimbus ha dit...

Bones, sóc l'Abel Queralt, home del temps de RAC1, i t'escric conjuntament amb la Gemma, amb qui estem preparant un tema sobre les pregàries pel tema de la sequera. Hem vist que tens referències del tema, ens en podries donar alguna respecte d'on has tret la informació del Crist remullat? O d'altres que tinguis també!

Gràcies!

Abel

Papitu ha dit...

Em sap greu però no us puc ajudar. Aquesta història l'he sentida per diferents vies, fins i tot una vegada explicada per un home del temps de TV3, però ahir no vaig ser capaç de trobar cap referència per citar a Internet. Així vaig fer mà de la memòria. Sospito però que tots aquests ritus deuen estar recollits en algun llibre de tradicions populars, haureu d'anar de biblioteques.

Gracies per la visita i que tingueu sort amb la cerca.

Abelunimbus ha dit...

Vinga, merci de totes maneres!

Anònim ha dit...

Hauriem de fer cartes al bisbat per a que ens montin un espectacle d'aquesta mena! Seria total. Millor que anar al cinema o al tetre.

Anònim ha dit...

Que bó!
La veritat es que els plegaries per la pluja son un tema freqüent en tots els moments del temps al nsotre estat!
Donaria com per fer-ne una tesi!

Anònim ha dit...

Aquest article es un classic, tu. Aixo de sucar el cristo m'ha tumbat.