19 de març 2007

La fi de la bombolla immobiliària?

Al 30 minuts d'aquest passat diumenge ens van parlar de la bombolla immobiliària. Tot sembla indicar que el mercat immobiliari es desinfla: és contracten menys hipoteques, costa més vendre els pisos i els especuladors, perdó volia dir, els promotors immobiliaris ja no s'animen a construir com ho feien ahir. Ara bé, no ens enganyéssim pas, la situació és molt lluny de normalitzar-se. Si més no això es el que es pot extreure de les paraules d'en Gonçal Bernardos, director del Màster en Assessoria i Consultoria Immobiliària de la UB, qui va dir quelcom que em va semblar clau: "...aquí hi ha un drama, i un drama molt greu. ¿Tu creus que malgrat que l'habitatge baixi un 20% els propers anys els joves podran comprar habitatge? No."

Actualment el preu del m2 a Barcelona es mou, en funció del barri, sobre els 5 mil euros. Un pis de 70m2 per tant val actualment uns 350000 euros, una caiguda del 20% vol dir un preu de 280000 euros. Consultant els simuladors on-line de préstecs de Caixa d'Enginyers, una hipoteca a plaç fix (seguint les recomanacions oficials) per aquesta quantitat a 20 anys representa una quota mensual de 1926,08 euros. Crec que no cal dir res més, només recordar-vos que dissabte vinent a les cinc de la tarda hi ha convocada una manifestació per un habitatge digne.

3 comentaris:

Waipu Joan ha dit...

això de l'habitatge és una vergonya. Els sous augmenten un 30% en 10 anys i els pisos el 300%! Això ho deia el diari ahir!!!!!!!!

Papitu ha dit...

Tots a la mani, tots a la mani!!!

Anònim ha dit...

Molt bé pels de 30 minuts, fa temps que ja se sabia de la dificultat per vendre i que el sector anava a la baixa però no havia arribat encara una confirmació tant clara i evident.Espero que ara no hi hagi cap dubte de què la baixada només ha fet que començar.