13 de febrer 2007

El qui perpreta un assalt amb violència (13 lletres)

El divendres passat la policia nacional va desarticular a Madrid un grup organitzat d’especialistes a robar amb força, xalets situats en zones considerades de luxe. A la capçalera de la nota de premsa del Ministeri del Interior es defineix a la banda com un “grupo organizado de albano-kosovares”. Si seguim llegint podem trobar a la segona frase amb el següent matís “detenidas doce personas, principalmente de origen albano-kosovar, aunque en el grupo había también ciudadanos rumanos, griegos y venezolanos”. Per rematar la jugada al final de la nota de premsa, s’hi pot trobar la relació de persones detingudes amb els noms , l'edat, el sexe, l'origen i el domicili actual (em pregunto si això no viola cap llei de protecció de dades). Sorprenentment hi ha llistades 14 persones i no pas 12: una nascuda a Kosovo, una altra a Grècia, una altre més a Veneçuela, dues més a Romania, altres dues a Colombia i finalment set més a Albània. Fent números la banda tan podria ser, per aquelles coses de les majories: “albano-kosovar”, com “albano-rumanesa”, “albano-colombiana” o bé només "albanesa". Bé es cert que kosovars i albanesos són cosins germans. A Kosovo un 90% de la població es d'origen albanès, i és clar, segurament això es motiu suficient com per fer unes sumes ètniques i així poder etiquetar a la banda. El que hauria de definir als delinqüents (o presumptes) no és pas la seva nacionalitat, ètnia o religió com els fets delictius en si mateixos.

Per acabar-ho d’arrodonir els mitjans, amb aquest mania que tenen de reproduir les notes de premsa fil per randa, van caure tots de quatre grapes al parany de la nota del ministeri:






Per cert, la solució òbviament és: ALBANO-KOSOVAR

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Això de reproduïr notes d'agència té els seus moments riallers quan te n'adones que els diaris més importants d'Espanya tenen analfabets funcionals a les seves redaccions.
Mira't això de que fa 4.000 anys els ximpancès tenien una tecnologia més elaborada que els homos sapiens:

http://personales.ya.com/josumezo/malaprensa/2007/02/chimpancs-y-agricultura.html

Anònim ha dit...

això te pinta a "nosaltres/ells" per poder crear un "nosaltres" tenen que crear un "ells"

I com més simple millor com porten ja mesos creant la desconfiança contra els kosovars ja que pel que sembla tots els robatoris són per la mateix banda...

i de passada no anomenar massa els colombians o veneçolants pq per segons quí formen part del "nosaltres"

si algun dia coneixem un albano-kosovar el primer que pensarem és que no ens foti la cartera.

Papitu ha dit...

AmigoGagarin: Tens tota la raó. L'enllaç boníssim, aquesta gent de Malaprensa sempre tan atents.

Anonymous: Cert que els encanta crea aquest ells vs nosaltres, però t'equivoques quan suggereixes que protegeixen els llatinoamericans. Només cal recordar com van tractar els mitjans els fets de Getafe (o Alcorcón ja no recordo quina ciutat del cinturó de Madrid era) tot just fa unes setmanes. En fi, esperem que siguem tots prou espavilats per vacunar-nos de l'interès per crear el binomi immigrant-delinqüent.

Anònim ha dit...

els medis de comunicació no van carregar en excés contra els latin-kings o qui fossin, segur que si haguessin estat polonesos, letons, àrabs, koreans o kosovars ja estarien expulsats del país o a la presó.

encara parlen d'ibero/hispano-amèrica i de tan en quan treuen el príncep o el rei a passejar per amèrica per donar el vist-i-plau a la coronació d'algun virei.