22 de febrer 2008

Comença la campanya: anàlisi de vídeos




Ens trobem finalment en l'inici de la campanya que aportarà un nou president a aquest gran país anomenat a Espanya i els candidats es preparen per donar el millor d'ells mateixos per convèncer al personal. Que bé! Però veiem com es presenten en societat. Analitzem alguns spots de campanya.

Cas 1. PSC. Subject: No és que us demanem el vot, és per la participació. Accès.

A la web del PSC trobem 4 videos (de moment), on se'ns indica que votar és molt important. Destacar la imtage casolana de Carme Chacon fent-se un Cola-Cao amb.. una cafetera (voleu dir que no té una filipina interna a casa?)!!!! També trobem reminiscències de la campanya del 1996, una versió d'en Serrat (cantautor que ha rebut darrerament una queixa internacional a la prestació que fa de la signatura en qualsevo lloc) i un record del privilegi que tenim per votar una gent tant maca. Factura impecable: un altre cop Bassat?


Cas 2. PP. Subject: d'on s'han copiat aquest video? Accès

D'un país sudamericà, però no importa, perquè segur que en aquell no tenien aquest Jose Luís Moreno imitant la veu de Zapatero. En vídeos del canal PP descobrim altres dimensions de la campanya de Rajoy i veig que ja tenim pla de guarderies! Ole, que originals! Arriba Rajoy, Arriba España.


Cas 3. CiU. Subject: Tenim un problema i SOM la solució! Accès

Respectaran Catalunya! I tant que sí! Ells són la solució i ho expliquen bé en els seus vídeos electorals. Més o menys rep tothom, però no ens enganyem, sobretot els socialistes, i hi ha, com sempre, un cameo de l'expresident Pujol. Molt bona la consideració que una cosa tan important com la natalitat no pot restar en mans dels immigrants!

Cas 4. ERC. Subject: Sobiranistes sumus! Accès

Independència? Ho podrieu explicar una mica més?

Cas 5. ICV. Subject: ecologistes i personalistes de debó! Accès

OK, és la secció de vídeos que més m'agrada de moment, pedagògica i amb missatges clars, però a veure. Primer que almenys la part de les dones la podia haver fet una candidata, ni que sigui per allò de defugir personalismes. I segon, que el grupet del final fent com que està per allà ja el van emprar en unes eleccions europees amb el Guti. Força bé però es podia millorar!

Cas 6 . Izquierda Unida. Qui és aquest senyor que surt al final disfressat de polític? Accès

I ara el pitjor vídeo, és normal que aquests dos mai s'acabin d'entendre. Segueix la tradició electoral cutre dels vídeos d'Izquierda Unida. També hi ha un altre digne de veure's. A veure si li trobeu la gràcia. Acces

Bonus

1.- Alguns no perden la tradició dels curtmetratges iniciada recentment. Accès

2.- I per al final, el polític més seriós i transformador del moment, garantit! Accès

Recordsssss

4 comentaris:

Papitu ha dit...

Boníssim el vídeo de IU-asturies. Llàstima que apunti malament. L'estafa de diputats a IU no es pas cosa de CiU (ni dels nacionalistes, sinó del PP i el PSOE).

yuanyu ha dit...

Estic d'acord amb l'observació! La manera com es presenta amaga els fets tal i com són realment i les responsabilitats corresponents en el recolzament a aquesta llei electoral.

També m'ha semblat d'antologia l'assimilació entre racisme, masclisme i nacionalismes que fan Cs.

Anònim ha dit...

Molt bé veure-ho tot junt! El video que més m'ha impactat ha estat el darrer. Quina por de país...

sigfrid ha dit...

sí,sí. Molt bo el vídeo de la candidata d'Asturies...Ho tenen força malament per sortir. Ho lamento.