Eren les 9 del vespre. Ja tenia la ceba tallada i tot just em disposava a barallar-me amb la mitja carabassa (ja em disculparà senyor carabassa) que tenia decidit cruspir-me en forma de crema per sopar. Ceba i carabassa ben barrejades amb un pessic de sal i quatre dits d'aigua feien xup-xup a l'olla. Jo? Barrilejava com cada vespre. La portada del programa? Sobre l'aigua i l'abús que representa que ens comminin a estalviar, a instal·lar difusors d'aigua, a no banyar-nos, a deixar morir la gespa, a buidar les piscines, a no rentar el cotxe, a no poder-nos dutxar a la platja de la Barceloneta... mentre centenars de milers de litres s'escolen cada dia (i des de fa quatre anys!) per les canonades.
Ells ens sermonegen, ens vigilen i fins i tot ens multen si no ho fem com cal. Molt bé, ho em entès, hi ha sequera, l'aigua és un bé escàs, estalviar és un deure i una responsabitat de tots i cadascun dels ciutadans del país. Ara bé i de l'administració? Qui vigila als qui ens sermonegen, controlen i ens multen?
Nota final: som grans i sabem que això no aflora en campanya electoral per atzar. Tot i així, a més d'unes eleccions, hi ha sequera i la quantitat d'aigua perduda és massa gran com per deixar-la córrer com qui no vol la cosa.
29 de febrer 2008
No en treurem pas l'aigua clara
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
2 comentaris:
En aquest sentit, jo trobo a faltar als nostres amics ecologistes donant explicacions àmplies, que per això són els responsables de l'Agència Catalana de l'Aigua. Després de quatre anys de gestió, crec que no són excessivament notables els esforços fets per assolir una gestió sostenible dels recursos hídrics i una reordenació de les prioritats.
D'altra banda, crec que aquesta mena dé notícies, per la forma com es difonen, fan molt de mal en relació amb els comportaments ambientals, en ser clarament desincentivadores de l'estalvi. I així arribem a qüestionar la responsabilitat socials dels talibans del periodisme, especialitzats com sempre en el tot s'hi val per tal que guanyin els qui els interessa, ja siguin cares a cara, o notícies hídriques.
Segur que per la data és una informació que beneficia al difussor i perjudica molt a EUI.
El que fa posar els pèls de punta és que aquest enorme malbaratament fa més de 20 anys que dura.
Els polítics haurien de dur la data de caducitat al front i a més dimitir ipso facto quan l'han vessada.
Publica un comentari a l'entrada