08 de juliol 2007

Chacón, qui creus que necessita a qui?

Passat l'estiu tindrem les eleccions generals a tocar. En aquest mig any just que ens quedarà fins a la convocatòria electoral arribarà l'AVE a Barcelona sí o sí, es farà efectiu el traspàs del servei de rodalies, i fins i tot podríem arribar a veure algun gest en relació a l'aeroport del Prat. Tot plegat és clar perque ja tocava, i també perque Catalunya és clau en la victòria dels socialistes. De fet ho són Catalunya i Andalucía on a les darreres eleccions el partit socialista va treure quasi un milió de vots més que el parit popular en ambdós territoris (font mir), total gairebé dos milions de vots que van ser claus alhora de derrotar al partit popular.

És clar doncs que si Zapatero vol guanyar necessita recuperar la confiança dels catalans i aquest cop ell mateix sap que els calen "fets i no paraules". Les paraules ja sabem que mai són tal i com sonen...



Avui la nova flamant ministra del PSC, Carme Chacón, ens recorda però en una entrevista al Periódico que com en ZP no n'hi ha d'altre: "Catalunya ha de saber que no tindrà mai un altre Zapatero". En poques paraules ens diu que "o lo tomas o lo dejas" o que "d'on no n'hi ha no en raja" i al PSOE no hi raja més federalisme que el de Zapatero. Crec recordar que aquesta es una vella tàctica negociadora que es basa en convèncer aquell amb qui estàs negociant que et necessita més ell a tú que no pas tú a ell. Doncs mira Chacon, de moment no trago.

4 comentaris:

Fritz ha dit...

En efecto, es la vieja táctica: o Zapatero traspasa competencias o no recuperará la confianza de los catalanes. Que lo sepa. Por suerte los catalanes son más listos de lo que les supone (y por eso, además, votan mucho más en las Generales).

Por otra parte habría que cuestionarse seriamente en qué punto ha perdido Zapatero la confianza de los catalanes, pero bueno.

Saludos

Papitu ha dit...

Desconec la popularitat del Zapatero a Catalunya però ja poden anar espavilant els del partit socialista perque si la participació es queda al 50% les passareu magres.

Fritz ha dit...

Lo de es la vieja táctica lo dejamos, entonces, de lado.

Por mi parte también la desconozco, pero intuía que usted pensaba que era baja. Así las cosas hemos de asumir entre tanto que su popularidad es alta e igualmente hemos de suponer -también de momento- que en las Generales los catalanes acuden a votar en mayor número (si quiere discutimos el por qué).

En definitiva, si lo que parecen hechos evidentes se confirman no se debe temer por el resultado de Zapatero en Cataluña. Sigo en la creencia de que los catalanes son más listos de lo que les supone o, acaso, les suponía.

Saludos (y perdón por la ironía :P)

Papitu ha dit...

Efectivament els catalans participem més a les generals, especialment a l'àrea metropolitana de Barcelona (uns percentatges que ronden el 10% [I si es desperta el cinturó roig?]). ¿Voten tots plegats al partit socialista? Doncs no ho sé però un bona part segur que sí. De fet el PSC sempre guanya a Catalunya a les generals, oi?
Atenció però que això es pot convertir en un joc de suma 0. Si repassem els darrers resultats el PSC ha perdut una bona quantitat de vots.

Salut! (i benvinguda sigui la ironia)