01 de setembre 2008

Amadeu Casellas

Amadeu Casellas després de més de vint anys a la presó, duu 71 dies de vaga de fam per exigir el seu alliberament o la concessió del tercer grau penitenciari i per denunciar el tracte que reben ell i els seus companys a les presons catalanes i de l'estat. Podeu llegir aquesta carta seva que avui s'ha fet publica.

A les presons hi tenim un problema i no es diu pas Amadeu Casellas. Amnistia Internacional ho ha denunciat més d'una vegada. El síndic de greuges també, només cal consultar la memòria de l'any passat i buscar-hi la paraula "penitenciaris". Fa esgarrifança. Hi tenim bèsties o persones a les presons de país? Algú potser dirà que persones bèsties, aleshores seria bo preguntar-se si el nostre sistema de presons ha d'estar regit per un esperit venjatiu o bé de reinserció.

4 comentaris:

Dessmond ha dit...

Mirar cap a les presons no es fa gaire. És una cosa que queda massa lluny. Per això s'hi poden cometre tants abusos. Perquè a ningú li importa el que allí s'hi faci.

Papitu ha dit...

Doncs caldria fer l'esforç, hi tenim persones allà dins. Per cert la majoria d'origen humils i per delictes que tenen un fort component social. Una llàstima.

Dessmond ha dit...

Clar que cal fer l'esforç, sobre tot per part de l'administració. És qui crea aquests centres amb una determinada bondad, que després, en posar-la en pràctica s'esvaeix.
No entenc com les presons no són més centre d'atenció d'aquestes TV's d'ara. Mira que se'n poden treure d'escàndols per allí!.

Francesc Puigcarbó ha dit...

Veig que hem coincidit en el comentari sobre Amadeu Casellas, confesso no en sabia res d'ell i per uncurt a un diari dient que estava en vaga de fam, m'en vaig assabentar, vaig enviar un correu a Rac 1 a l'atenció d'en Basté amb l'enllaç de la noticia i ni tan sols m'han contestat i és una llàstima, fa més un programa de radio com el d'en Basté que cent posts junts. Salut