21 de març 2007

Una conselleria per 48 pisos de luxe

Tenim un conseller que és conseller i regidor. Un conseller que és regidor d'Alt Àneu (Pallars Sobirà), un poble on tot just hi havia censades a les darreres eleccions municipals 340 persones. Un conseller-regidor que està construint 48 pisos de luxe a València d'Àneu, als peus de la futura ampliació de l'estació d'esquí de Baqueira-Beret, un nucli amb només 45 veïns censats al municipi d'Alt Àneu. Un conseller-regidor que el fan dimitir de regidor per no aixecar suspicàcies i que avui en roda de premsa ens assegura que el projecte "compleix escrupolosament amb els requisits legals i el procediment urbanístic". Me'l crec, de fet no tinc cap raó per no fer-ho. D'altra banda em pregunto si n'hi ha prou amb que el projecte sigui perfectament legal. Em pregunto sobre el que jo espero d'un govern d'esquerres, d'un conseller d'un govern d'entesa nacional de progrés. Preocupat per incentivar el turisme interior com una manera de crear riquesa i mantenir un nivell de vida per als mateixos habitants, evitant la depredació del territori i l’abandó de l’activitat ramadera i agrícola. Integrar el turisme dins les formes de vida de la població rural (en negreta cita textual del document programàtic de l'entesa nacional pel progrés). Santa innocència com deia la meva padrina.

Conseller Joaquim Llena, si us plau, enriqueixis tant com pugui i sigui feliç, però mentre sigui conseller d'un govern d'esquerres si us plau no ho faci especulant amb el territori, i sobretot no ho faci ostentant el càrrec de conseller d'Agricultura, alimentació i acció rural ¿Aquesta és la seva acció rural? Convertir un llogarret del Pirineus amb un Lloret de muntanya, perdó és clar, res de Lloret més aviat Cannes, al cap i a la fi s'hi construiran pisos de luxe, oi? Deixi la conselleria i dediquis al totxo, tots hi sortirem guanyat. Gràcies.


Ps1: El bloc abandonat de l'aleshores diputat-regidor Dr. Quim Llena Cortina
Ps2: Alguns ja ho van preveure que això passaria (atenció a la descripció narrativa i gràfica que es fa del conseller Llena).