05 de juliol 2007

El groguisme de La Vanguardia.

La Vanguardia definitivament pel que fa determinats assumptes, com ara el civisme, l’habitatge o el català, s’ha passat al groguisme. Avui podíem llegir el següent titular a la seva edició digital:

La mayoría de los catalanes creen que se debe exigir por ley a los inmigrantes que sepan catalán

Realment esfereïdor. La qüestió com sempre es anar a la font de la informació que és el darrer estudi presentat pel Centre d’Estudis d’Opinió. El titular recull el resultat d'una de les 50 preguntes realitzades, en concret de la següent:

“En quina mesura creu que la propera llei d’acollida de la immigració hauria d’exigir el coneixement del català als immigrants?”

Segons l’enquesta un 77% dels catalans estarien totalment d’acord o més aviat d’acord amb l’afirmació. És el mateix saber que conèixer? Doncs no, no és el mateix saber una llengua que conèixer una llengua. Saber segons el GREC implica conèixer completament, posseir la ciència, l’art, la practica, d’una cosa. En fi tan és alguns només per bullir l’olla una mica són capaços del que calgui.

Per cert de la mateixa enquesta haguessin pogut destacar també que un 76.7% dels catalans considera que la Generalitat ha de ser present al món en l’àmbit de les seves competències o defensar els seus interessos al mateix nivell que un altre estat. Ho podríem titular així:

8 de cada 10 catalans considera que Catalunya ha de tenir una presència autònoma o independent al món.