30 de juliol 2007

Més llum si us plau

La imatge que acompanya aquest post correspon a la platja de Cullera (València) i ha sortit avui publicada a El País.

Aquests dies tothom parla de les apagades: Barcelona, Palma, València, San Francisco i les que vindran. Lamentablement són molt pocs els que parlen del model de consum energètic desenfrenat i de creixement il·limitat en el qual estem immersos.

Aquests dies tinc al cap aquella colla d'imatges que mostren la terra de nit i on hom pot identificar les grans ciutats, deserts, fronteres, les costes i els rius. Bonic fins i tot, però realment ens cal tota aquesta llum?, vull dir amb aquesta intensitat ¿Tots aquests milions de kilowatts i euros que llancem generosament cap al cel ens fan cap servei? Començo a pensar que només volem una MAT per la nostra incapacitat per gestionar correctament els recursos disponibles i per poder seguir creixent amb sense aturador, oi que sí ministre?

Politica'l Enviar a La Tafanera

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Tens tota la raó Papitu, la discussió s'ha quedat molt en el pla de si som una colònia i què malament ens tracten des de Madrit (que és cert). Hi ha coses de les quals no s'ha discutit gaire, com de l'eficiència energètica. És cert que infrastructures energètiques modernes amb tecnologia punta (que no tenim), són més eficients, però el malbaratament és generalitzat. I un altre tema del que encara s'ha parlat menys, del model exclusivament privat (encara que amb regulació) de gestió de l'energia elèctrica, o en general de serveis d'interès públic (energia, comunicacions, etc.). Quan fa uns anys Califòrnia es va quedar sense llum, des de l'Europa progre dèiem que la culpa era del model neoliberal. Ara que Barcelona es queda sense llum la culpa és només de Madrit?

Papitu ha dit...

De tan en quan la gent de Iniciativa recuperen l'orientació i fan discursos com el del Milà l'altre dia al parlament(et pots saltar els 7 primers paràgrafs que són pura retòrica parlamentaria). Clar i català.

Anònim ha dit...

Tens raó, treient els set primers paràgrafs, l'intervenció no té pèrdua!! De model energètic ningú no en parla, dels beneficis indecents d'ENDESA tampoc, i de que la festa la paguem els consumidors tampoc...