04 d’agost 2007

...ista, ista, ista NAVARRA... TRADICIONALISTA

L'editorial d'avui de El Pais és prou explicita:

"La política de alianzas de los socialistas se decide en sus órganos centrales, y en este momento (tras el fracaso del intento de final dialogado de ETA) un pacto con nacionalistas en Navarra podría tener un fuerte coste electoral en el conjunto de España. Los dirigentes del PSOE no estaban dispuestos a ganar el (viejo) reyno al precio de perder su alma: mantener la mayoría en las legislativas de la próxima primavera."


No es pot dir més clar. El banner que encara es pot trobar a la web del PSN també ho deixa clar, el canvi que es mereix Navarra és aquell que pugui aplaudir en ZP. Tot plegat fa la mateixa ferum que aquell "Maragall, aprobaré el estatut que salga del parlamento de Catalunya", que venia acompanyat d'un "siempre que este le guste al comité federal del PSOE" que els d'aquí no vàrem sentir.

A les eleccions del 27 de març els socialistes van millorar els seus resultats (9000 vots i un diputat més) però es van veure superats per l'ascens espectacular de Nafarroa Bai (23132 vots i 4 diputats més). Els resultats d'UPN (22 diputats) i els dels seus socis de govern CDN (2 diputats) els allunyaven de la majoria absoluta. D'altra banda el PSN i NaBai tenien 24 diputats (dotze cada un) que sumats als 2 de IU de Navarra feien possible una nova majoria social. El PSN va fer una campanya en clau de canvi, promovent-se com l'alternativa al poder ranci i tradicionalista del UPN (un partit dirigit per un Miguel Sanz obsessionat amb el pla secret del govern per regalar Nafarroa a Euskadi). Ara els socialistes entreguen el poder a UPN per manca de valentia política doncs temen que un govern compartit fit a fit amb NaBai els pugui desgastar de cara a les generals. Comptat i debatut perdre uns quants milers de vots a Navarra quedarà compensat per tots els que aquest gest els pot fer guanyar, o deixar de perdre, a d'altres parts de l'estat espanyol deuen pensar. ¿Mentrestant alguns encara es pregunten perquè la gent deixa d'anar a votar? Quina frustració ha de ser veure com el teu govern el decideixen uns homes i dones que ni tan sols es presentaven a les eleccions i que a més ho fan exclusivament per interessos de partit. Vivim en una partitocràcia.

La qüestió és prou clara, el PSOE deixa fer a les seves federacions sempre que aquestes no s'interposin en els plans de Ferraz. La independència de les federacions del PSOE, com el seu federalisme, no són més que un miratge. Al PSOE hi ha obediència deguda al comitè central, perdó vull dir federal.

Politica'l Enviar a La Tafanera

7 comentaris:

bacus ha dit...

Ferraz
Partido Español, la S i la O fa decades (quasi 7) que van ser enterrades
juntament amb en caballero i l'iglesias, Socialism Works pffff.

Modgi ha dit...

Totalment d'acord. La puta disciplina de partit acaba convertint el tiu que tu tries en una cadira al servei del mateix partit. Per què es demanem llistes obertes si desprès el que mana és el comité federal, o les bases, o com es diguin?

Dessmond ha dit...

Molt d'acord amb el que dius.
Realment el PSOE demostra tenir molt poc coratge polític i que va a remolc del que pugui dir el PP. El PP els marca l'agenda. Això és terrible, perquè vol dir que tenen moltes possibilitats de guanyar els socialistes.
El PSOE de'n ZP ha resultat ser un producte excessivament decebedor.

Papitu ha dit...

bacus Ben cert que la S i la O estan buides de contingut però si rasques entre les bases encara hi ha bona gent, gent que encara creu en la O, la S i el federalisme. És clar que aquests són poc i no estan pas al comitè federal.

modgiJustament per lluitar contra la partitocracia ens calen llistes obertes. Si les llistes les ordenen els nostres vots les coses poden començar a canviar.

dessmond La manca de valentia els pot fer perdre molts vots, vots que poden anar a parar a l'abstenció. Ja ho veurem, de moment ho dic amb la boca petita però tinc la sensació que les eleccions les guanyarà el PP. No ho sé si podrà governar?

Efectivament el federalista república lleonès amb "talante" que ens havien venut s'ha convertit amb un jacobí castellà més...

bacus ha dit...

el votant i la militància és divers en tots els partits, però en un partit vertical com el PSOE si vols escalar hauràs de fer la pilota als que manen sinó et marginaran.

Federalista des de quan ?? ho dic pq inicialment no ho era, el seu objectiu és el socialisme no el federalisme, "era" un partit de classe.

Això del federalisme s'ho han inventat algunes delegacions per justificar-se.

Si l'alternativa a Zapatero és en Bono o similar... tela....

bacus ha dit...

per mi és això un cop renegat als seus principis només és cosmètica i anti-. Populistes ja que després quan fa les lleis acostumen a ser capitalistes-liberals. Només que la gent estigues una mica més informada perd els vots. Avui la guerra de classes ja no dona vots o en tot cas és minoria avui és mou tot amb nacionalismes i el PP té totes les de guanyar.

Per això té tants problemes per un costat el Central dir som espanyols, i després les regionals tenen que dir una altra cosa ja que lluiten amb partits nacionalistes. Estan entre la espasa i la paret. Tornar al discurs esquerranós l'allunya del centre i el espanya plural del nacionalisme espanyol.

Sempre li queda el vot anti-

Reboot, El Diablillo Cojuelo ha dit...

Eau d'Été