12 d’abril 2008

La força del PSC a Madrid: Corbacho i Chacón

En Zapatero ja ha configurat el seu nou govern i el PSC s'ha quedat amb un pam de nas. En poc més d'un mes els socialistes catalans han passat de l'eufòria que li donaven els seus flamants 25 diputats (que recordem que van garantir la victòria d'en ZP), a menjar-se la NO felicitació del comitè de federal i del mateix ZP, a menjar-se el gripau d'en Bono, a veure com el gabinet sortint es dedicava a fer la traveta al govern de la Generalitat en el tema de l'aigua, per finalment esvair-se l'opció, ja cantada en segons quins ambients, del tercer ministeri.

1 # Celestino Corbacho, un dels polítics amb més càrrecs i més ben pagat de l'estat veurà gratificada la seva bona feina al capdavant del graner del Baix Llobregat en forma de ministeri. Diuen que va ser ell qui va organitzar en el moment àlgid de la crisi de rodalies una visita d'en ZP a l'Hospitalet on el president no només no va ser xiulat, sinó que va ser rebut amb aplaudiments, petons i abraçades. "Lo que quieras Corbacho", es veu que li va dir per telèfon en ZP aquell mateix vespre quan va arribar a la Moncloa.

2 # Carme Chacón, d'habitatge a defensa. Una decisió que busca deliberadament una imatge: la d'una dona embarassada dirigint la defensa (cal llegir l'exèrcit) de l'estat. Un gest valent que vol normalitzar, potser d'una manera una mica extrema, la situació laboral de les dones, i en especial de les embarassades. Des d'aquí faríem una crida a en ZP perquè quan la senyoreta Chacón agafi la baixa maternal, i per mantenir la quota de poder del PSC i perquè l'adreça d'aquest bloc no perdi el sentit, nombri de ministre de defensa a l'inefable Joan Clos.

En resum, l'influencia dels socialistes catalans a Madrid de moment no és deixa veure per enlloc, fins al punt que la nostra estimada Maleni seguirà al capdavant del ministeri de Foment.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

fins al punt que la nostra estimada Maleni seguirà al capdavant del ministeri de Foment.

Aquesta, amb aquesta me'n riure a la cara d'uns quants de Renfe que conec que només feien que dir que era impossible. És més, ells asseguraven que el proper ministre de Foment seria el Corbacho. Doncs apa, no vols arròs...

Victòria sense pal·liatius del socialistes andalusos, sens dubte. Per això els ha quedat el vot útil.

Anònim ha dit...

I per cert, el Duran, què? Farà respectar Catalunya com deia en campanya? O amb un parell de copets a l'esquena (les promeses de les balances fiscals i el Rodano) ja considera que ja som respectats?

sigfrid ha dit...

amic Papitu, sembla que estiguessis en la trobada del Celestino i ZP. Sí, aquell dia va començar una passió de ZP envers en Corbacho.
Espero que amb el tema de la immigració ho pugui fer bé. A l'h no ho ha tingut fàcil. En 5 anys s'ha passat del 6% al 20% i crec que no ho han fet malament.

Papitu ha dit...

fjfrean el PSOE no respecta ni al PSC.

Estimat Sigfrid potser tens raó però molt em temo que t'estàs institucionalitzat, massa temps a l'H.

Anònim ha dit...

Home, les coses com som, però a les generals acostuma a escombrar el psc-psoe, i dic escombrar, i no d'ara, i son les eleccions amb més participació. En canvi a les autonomiques no sé que passa que hi ha gent desmotivada.... .SRG.