21 d’octubre 2006

Un debat de “llums i ombres”

El debat d’aquesta nit ha estat ple de tòpics amb un nivell polític força baix. Per descomptat els candidats no han entrat a fons en els temes clau (habitatge, política social, infrastructures, immigració, etc) i s’han dedicat a les picabaralles, però tampoc podíem esperar res millor. Un debat, en general, avorrit però amb moments delirants especialment quan en Mas ha deixat entendre que CiU és un partit de centre-esquerra.

En Montilla ha començat serè, apagat, absent (per uns moments m’ha semblat que en Zaragoza s’havia passat amb els valiums) sort ha tingut d’en Saura que s’ha encarregat de repartir a tort i a dret. Al final però, en Montilla ens ha regalat un parell de clatellades al Mas (la reunió Mas-PP a Doñana l’any 2003 per pactar govern). En Piqué no tenia res a perdre i es notava que venia amb ganes de gresca, ha mantingut una actitud agressiva i un discurs clar. He de confessar que m’ha agradat, tot i que en alguns moments l’ha perdut el victimisme (misèries humanes, les cameres l’han enganxat mossegant-se les ungles). En Carod al principi ha fet pinya amb el Tripartit defensant la seva parcel·la d'obra de govern, ha demanat pactes nacionals pels temes claus del país però la resta no l'han seguit. La resta del debat ha estat força absent, només cap al final a tret el geni i ha fet callar un Mas pesat com una mala cosa. En Saura s’ha dedicat a fer d’escuder i ariet d’en Montilla i no ha desplegat prou el seu programa. Finalment en Mas crec que ja és creu president i justament ha estat la seva supèrbia i arrogància el que l’ha perdut. A CiU hi ha un problema greu d’actitud.

Per acabar m’ha sobrat el Cuní i he trobat a faltar en Maragall.

2 comentaris:

Colomet ha dit...

Bona crònica, Papitu, jo no ho hagués resumit millor. Destacaré uns quants detalls irrellevants però que m'han fet gràcia. 1-En Mas dient que traduïa de l'anglès l'informe d'Economia (cap dels altres sap anglès, que jo sàpiga, potser en Carod). 2-En Piqué defensant la gent de les Terres de l'Ebre (quins collons! però d'altra banda sap que allí té un sac de vots territorial -amb més pes- important). En Saura enumerant els barris no metropolitans rehabilitats (vots territorial). En Carod, en un moment donat parlava i alhora buscava petroli a la nariu dreta!! Potser més lamentable que en Piqué mossegant-se les ungles. UnoxUno=Montilla patètic. Piqué brillant. Mas sobrat. Carod apunta maneres però poc concret. Saura no se sabia si era candidat d'ICV o del PSC.

Papitu ha dit...

Gràcies! llàstima que no n'hi haurà més. Crec que si en fessin un parell o tres més, fins i tot, podrien animar a la participació. Però no tenim polítics (o directors de campanya) prou valents.