14 de juliol 2007

Ecadenats al TGV

Aquesta legislatura (la del parlament espanyol) ens ha permès veure al PP organitzant i protagonitzant nombroses manifestacions de bracet de l'església i tota mena de grupuscles de dreta i extrema-dreta . Un gest que hauria ser la mar de normal en una democràcia però que no ha deixat de sorprendre'ns. El que no sabíem es que encara podíem anar una mica més enllà, avui un ex-conseller d'un govern de CiU, un dels fundadors de convergència i alguns ciutadants més s'han encadenat per protestar en contra del recorregut del l'AVE pel centre de la ciutat. Espectacular, a la dreta no hi ha qui l'aturi!


Un d'ells és el Sr. Josep Espar Ticó, un dels fundadors de CDC i propietari d'una famosa pelleteria de Barcelona: La Siberia (Gran Via cantonada Rambla Catalunya). Vaig tenir el plaer de parlar amb ell fa molts anys, jo en deuria tenir prop de 20, era un acte al Centre Comarcal Lleidatà a Barcelona sobre ja no recordo que. El Sr. Espar Ticó va xerrar durant quasi dues hores, tenia un rollo que no se l'acabava mai (no recordo res del que va dir). Anys més tard em vaig assabentar que hi havia una iniciativa "popular" per concedir-li la creu de Sant Jordi, algú sap si li han arribat a donar?

1 comentari:

Anònim ha dit...

La Creu de S. Jordi no ho sé, però sí que li van donar la Medalla d'Honor de Barcelona el 2.001 pel seu activisme cultural impulsant la difusió de la llengua i cultura catalanes.

També va ser guardonat amb el 14è Premi Jaume d'Urgell pel Consell Comarcal de la Noguera el 2.003 ex aequo amb Cavall Fort.