25 de novembre 2007

ADSL, una estafa patrocinada pel "Gobierno de España"

Abril 2006: La consultora Forrester va publicar un estudi sobre l'accés a internet per alta velocitat a la Unió Europea. L'informe destaca que a l'estat espanyol el preu és un 32% més car que la mitjana europea. Alhora remarca que passar de banda estreta a banda ampla és un 435% més car, quan de mitjana a l'Europa occidental ho és un 68%.

Juliol 2006: La Comissió del Mercat de las Telecomunicacions admet que les connexions de banda ampla a l'estat espanyol són almenys un 25% més cares.

Juliol 2007: Segons un estudi de la OCDE, entre els països que formen part d'aquesta organització, només Mèxic supera l'estat espanyol en quan al que el consumidor ha de pagar com a mínim per accedir a una linia de banda ampla [clicar la imatge].

Juliol 2007: Segons xifres de la Unió Europea els espanyols paguen un 20% més que la mitjana de ciutadans de la Europa dels 15, una situació que segons la comissió té un responsable que és diu Telefónica.

Juliol 2007: Brussel·les va decidir sancionar Telefónica per abús de posició dominant en el mercat d'accés a Internet. La multa supera els 150 milions d'euros. L'empresa és acusada de cobrar un preu massa alt als seus competidors per poder accedir a la xarxa d'ADSL, cosa que impossibilita als seus rivals poder fer ofertes competitives i a la vegada rendibles.

Novembre 2007: La multinacional Telefónica ha tancat els primers nou mesos de l'any amb un benefici rècord de 7.848 milions d'euros, un 51% més que fa un any.

Darrer capítol, 20 de Novembre 2007: Neelie Kroes comissària de competència de la UE, va declarar contra el preu de l'ADSL a l'estat espanyol, al·legant que els seus ciutadans pagaven un 20% més que la resta d'europeus. Va citar un nou informe de l'OCDE que qualificava les connexions espanyoles de "menys ràpides i més cares".

Quina resposta ha donat el ministeri d'Indústria a tot plegat? El secretari d'estat de telecomunicacions, Francisco Ros, va respondre a la comissària acusant-la "de tenir un desconeixement absolut de la realitat espanyola". El secretari ha encarregat un estudi a la Comissió del Mercat de las Telecomunicacions "para ver quien lleva las de ganar".Toca't els ous ¿què no té prous dades ja? I mentrestant nosaltres a seguir pagant uns preus descaradament abusius, per unes velocitats de cargol amb uns contractes infames on només et garanteixen un 10% del que t’oferten. "Hasta 20 Megas" vol dir que et donaran 2 Megas com a mínim. Ep! i atenció a no confondre bits amb bytes perquè aleshores la decepció ja és monumental.

En resum, "la realidad española" és com si vas a la polleria per comprar un pollastre de 5 kilos, el veus bonic i formós a la tenda, el compres i quan arribes a casa, no saps molt bé perquè, s'ha convertit en un pollet de 500 grams.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sembla que hi hagi una voluntat de mantenir sota mínims la implantació d'internet.

A més, és inacceptable que amb més de 2 milions de clients en el nostre territori ens obliguin a tramitar el servei via Madrid.

Em pregunto si el capo de la Caixa és el vicepresident de Timofónica.