19 de novembre 2007

La Vanguardia vol convertir la nit en dia

La Vanguardia podria estar començant una nova campanya a Barcelona. L'anterior, la del ciNisme, va iniciar-se parlant de pixaners i va acabar amb una ordenança pel civisme digne de 1984. La qüestió ara és la il·luminació de la ciutat que el comte de Godó considera que "ni permite ver con toda nitidez", "ni da confianza a los ciudadanos". El festival comença amb una flamant fotografia a primera pàgina, i a Internet amb un vídeo i una enquesta (no us perdeu el vídeo que n'hi ha per llogar-hi cadires..."barrios alternativos").

La noticia s'acompanya d'una enquesta que segons el rotatiu revela els següents resultats: "en una amplia encuesta elaborada por La Vanguardia (véase la tabla) entre diversos sectores comerciales, ciudadanos y profesionales, la nota media apenas supera el aprobado".

Gremi d'Hotelers de Barcelona 3
Sindicat de Policies de Catalunya 4
Comertia 4
Federació d'Autoescoles de Barcelona 4,5
Col·legi de Joiers de Catalunya 5
Pimec del Comerç 5
Col·legi de Directors de Cinema 5
Cambra de Comerc 6
Círculo Ecuestre 6
FAVB 6
Amics de la Rambla 6
Col·legi d'Aparelladors de Barcelona 7
Col·legi d'Òptics 7
Col·legi d'Arquitectes de Catalunya 7
Col·legi de Detectius Privats 7
Confederació de Comerç de Catalunya 7
Col·legi d'Enginyers Industrials 9

D'amplia res de res i "apenas supera el aprobado" tampoc, només quatre dels 17 col·lectius enquestats suspenen la ciutat, nota mitja 5,8 (riq 5 - 7). Sospitosament la nota més baixa la posa el sr. Joan Clos president del Gremi d'Hotelers de Barcelona. ¿Voleu dir que aquest home vol més llum als carrers o potser els vol a la Sagrada Familia, a la Pedrera, a la casa Milà, a Colon, etc?

Esperem que aquest govern municipal tan valent que tenim, no sucumbeixi una vegada més a la pressió de la Vanguardia.

+ informació sobre la contaminació lumínica.