17 de gener 2008

Bon cop de CAC

El CAC (consell de l'audiovisual de Catalunya) aixeca els colors al parlament de Catalunya i critica obertament els candidats a la CCMA (corporació catalana de mitjans audiovisuals) proposats pel parlament.

El consell posa en dubte que els candidats puguin exercir el càrrec amb la independència que la llei reclama, donat que pràcticament tots els membres tenen vinculacions amb partits polítics i molts han exercit càrrecs públics, o n'exerceixen actualment.

La nova llei de l'audiovisual, ens la van vendre com la quinta essència de la independència. Ben cert és que la llei millorava i de molt la vigent, però sobre la independència dels membres del consell que havia de regir la CCMA la llei tenia una sorpresa. I és que la llei en el seu article vuitè punt tres diu:

La condició de membre del Consell de Govern és incompatible amb la condició de membre del Parlament o del Govern, amb l’exercici de qualsevol càrrec d’elecció o designació polítiques, amb l’exercici d’activitats en les administracions organitzacions sindicals o empresarials.

Fantàstic, i en el punt quatre afegeix:

Els membres del Consell de Govern no poden tenir interessos directes ni indirectes en empreses audiovisuals, de cinema, de vídeo, de premsa, de publicitat, d’informàtica, de telecomunicacions o d’Internet, ni en qualsevol mena d’entitat relacionada amb el subministrament o la dotació de material o de programes a la cap mena de prestació de serveis o de relació laboral en actiu amb televisions o radios públiques ni llurs filials.

Brutal, però ja sabem que feta la llei feta la trampa, i el punt cinquè ho esguerra tot:

Si un membre del Consell de Govern es troba en algun dels supòsits d’incompatibilitat especificats per aquest article, disposa de tres mesos per adequar la seva situació a la que estableix la Llei. Si no ho fa, se’n produeix el cessament de manera automàtica.

En resum que els partits (TOTS) s'omplen la boca d'independència però alhora de la veritat fan el que els hi rota. Quina classe política més patètica.

Avui en Vicent Partal fa un excel·lent mail obert sobre el tema.

1 comentari:

Dessmond ha dit...

Bé, i la patum del CAC, d'independència política la mateixa. En teoria pot arribar a prohibir continguts per emetre a TV, no?. Independències de fireta, vaja.