18 de febrer 2008

Algú està prenent nota?

Aquesta setmana començarà oficialment la campanya electoral. Mentrestant portem vora un mes amb promeses noves cada dos o tres dies. Una autèntica subhasta pública on els partits no s'han tallat un pèl, a veure qui la deia més grossa.

En aquesta cursa els dos grans ha anat en paral·lel. De fet i manera que si l'un prometia la plantació de 45 milions d'arbres per la propera legislatura, l'altre en prometia 500 milions sense arribar a explicar-nos (cap dels dos) d'on sortirien els quartos, ni com pensaven dur a terme semblant gesta. Uns plantant 21,5 arbres per minut cada dia fins a final de legislatura i els altres plantant-ne 238 per minut. Senzillament grotesc.

Sense oblidar la frenètica cursa per abaixar impostos i repartir els fons públics en forma de xecs regal. Ni els milions de llocs de treball que s'han promès de forma general (i a les dones en particular), justament quan l'atur porta mesos creixent arrel de l'aturada d'activitat al sector de la construcció. Ah! sense oblidar els milers de milions que aniran als defenestrats serveis de rodalies de Barcelona, i és clar, també als de Madrid que no sabem si estan defenestrats però segur que no els importarà rebre uns quants milions més d'inversió. Uf! i també milions d'habitatges de protecció oficial, és clar, que això de l'habitatge està fatal.

En resum, com sempre una aixecada de camisa de les grosses... n'hi ha però que es dediquen a recollir les promeses no fos cas que després ens n'oblidéssim tots plegats.

3 comentaris:

yuanyu ha dit...

Les promeses se les emporta el vent! Però un registre acurat es palesa necessari...

Anònim ha dit...

Algunes promeses són de jutjat de guàrdia, com la de dentista gratuït que han fet els dos grans partits del nacionalisme espanyol.

Ens prenen per imbècils, el seu cinisme els ha obnubilat, hem tornat a l'època dels xarlatans de fira, o bé es tracta de dues pandilles de 'subasteros'?

La dita publicitat enganyosa es cosa de criatures comparada amb aquests que pretenen ser els gestors de la cosa pública.

Anònim ha dit...

Es que les promeses que fan son disbarats tan grans que prendre nota sembla una perdua completa de temps.