24 de febrer 2008

No penso pas mirar el "Gran Debat"

No m'interessa un debat que exclou candidats, opcions i opinions. No m'interessa un debat que busca fer-nos creure que aquestes són unes eleccions presidencialistes quan el que estem escollint són els escons d'un parlament. No m'interessa un debat que nega el pluralisme polític de l'estat. Un debat on es confrontaran dos programes, molt més semblants del que ens volen fer creure, que no podran ser mai aplicats perquè cap dels dos obtindrà una majoria absoluta.

Un debat que fomenta encara més un sistema bipartidista tancat, on el poder sobre les llistes i els candidats pertany exclusivament als òrgans decisoris dels partits. Un sistema que ens allunya cada dia més de la democràcia representativa, per no parlar de la participativa.

Per tot això demà alhora del debat no em busqueu davant del televisor, aniré al cine, al teatre, a fer una cervesa o tocar-me el nas. Ja s'ho faran, a mi no em foten més el pèl.

1 comentari:

yuanyu ha dit...

Estic d'acord un cop més. Jo tampoc miraré el debat per les raons que esmentes. A part tampoc em sembla massa apassionant veure a dos personatges tan grisos fent un debat polític... Potser era una mica més morbós el de Solbes i Pizarro, que tampoc vaig veure, però després penses que el primer és un mentider i el segon una persona d'honestat més que dubtosa...