11 d’octubre 2006

Volem un govern catalanista i d’esquerres

En José Rodríguez al seu bloc (L’Observatori de ciberpolitica de Joselito) ha publicat un manifest sota la capçalera “per a que les esquerres guanyin el proper 1 de novembre”. El manifest, és un resum narratiu d’una presentació power point (que podeu baixar des d'aquest bloc, o bé directament d’aquí) on s’exposa en xifres la tasca de govern del Tripartit i les compara amb els darrers governs Pujol. La presentació és de la factoria Vicenç Navarro, així que prepareu-vos per un bon ball de xifres. La idea de reeditar el Tripartit, passa per hores baixes, però des d’aquest bloc no perdem l’esperança. El dia 1 vota esquerres, Catalunya necessita un govern catalanistes i d’esquerres.

Si vols donar suport a les esquerres el dia 1, pots penjar-te aquest banner al teu bloc, i si vols pots enllaçar-lo amb el manifest que hi ha al bloc d'en Jose.

Al País Valencià un altre Tripartit s'està gestant fa dies a veure si ara els polítics són capaços de recollir el clam del carrer. I a les illes? algú sap com van les coses per allí?

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Papitu, ánim!! gràcies per citar la campanya.. i a veure si podem mobilitzar més gent.

yuanyu ha dit...

M'agrada la idea de fons, però crec que hi ha un problema. COm sabem que votant segons qui es formarà un govern d'esuqerres, si un dels tres partits no s'ha situat clarament al respecte? I no em sembla un problema menor.

Papitu ha dit...

Tens raó però tot i ser un problema sempre serà un mal menor. Si finalment no hi ha Tripartit, si més no hi haurà més diputats d'esquerres al parlament que podran forçar polítiques més socials i progressistes. La re-edició del Tripartit la veig molt fotuda.

Anònim ha dit...

Que haig de fer per saber si un partit es d'esquerres?

yuanyu ha dit...

Home de poca fe...

Papitu ha dit...

Tonet, et respondre amb un text que vaig llegir al bloc del Yuanyu i que m'agrada molt com a definició del que és un partit d'esquerres:

"Aquells partits polítics, associacions i entitats diverses, que des d'una ideologia compartida que pren com a convicció l'igualitarisme i la justícia social, amb la voluntat de crear una societat més oberta, més avançada en drets socials i capaç de satisfer els interessos i les necessitats dels ciutadans, sense que aquestes quedin condicionades pels seus ingressos anuals o l'estatus social que gaudeixen."

Anònim ha dit...

Si, però si no apliquen la ideologia que porta les seves sigles, ens quedem igual que abans. Ells ho tenen fàcil, pero nosaltres, contents i enganyats. Per mi no n'hi ha prou amb posar a les sigles una E o una S

Anònim ha dit...

Jo votaré esquerres. I més concretament, votaré als únics que diuen que només pactaran amb altres partits d'esquerres. Que no se'ns coli CiU per la porta del darrera!

Papitu ha dit...

Tonet, Jo no he parlat de sigles. Tot i que tens raó i si filem prim, i no cal pas massa, no tots els partits que diuen ser d'esquerres apliquen sempre polítiques d'esquerres. Això sí, les seves polítiques acostumen a ser més presentables que les dels partits de dretes. Votar a l'esquerra parlamentaria sempre és més pràctic i possibilita governs en coalició de partits d'esquerres de diferent intensitat. En política com a la vida és més divertit embrutar-se (sempre amb mesura), crec que el purisme ideològic no porta en lloc.