05 de març 2007

RE: i això del "hub" és menja?

Arrel dels comentaris que ha suscitat el post que vaig escriure sobre l'aeroport del Prat [i això del "hub" és menja?] entenc que no em vaig explicar prou bé. Per tant, voldria aclarir TRES qüestions:

1) És clar que vull que Barcelona progressi; i entenc els beneficis que pot tenir sobre la ciutat que l'aeroport del Prat funcioni com un "hub" intercontinental; i també crec que li sobren raons a l'economista Tremosa per dir el que diu (aquí i aquí).

2) Ara bé, la cursa de les infraestructures la vam perdre fa deu anys quan l'Alvarez Cascos, durant el primer govern PP, va optar per concentrar la majoria d'inversions en infraestructures a Catalunya en l'AVE Madrid-Barcelona. Deixant amb el cul a l'aire l'aeroport del Prat i el servei de rodalies. La idea d'aquell govern, i també del PSOE doncs no em vist cap canvi d'estratègia (de moment), és la de l'Espanya del km 0.

3) D'altra banda, i aquesta era una de les raons principals del meu post, volia ironitzar sobre com totes aquestes "forces de la societat civil" que es reuniran el proper 22 de Març per conformar un lobby pro-hub no són capaces de ser sensibles a d'altres problemàtiques tant o més importants que ha patit i pateix el nostre país.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tranquil papitu, les ironies gastronòmiques costen d'entendre a aquestes hores ;) però els aclariments estan molt bé, especialment el tercer que hauria pogut ser el primer i l'únic.

Apa. Endavant les atxes!

Anònim ha dit...

El tema del hub es francament apasionant, i de fet una gran cortina de fum. Estic convençut de que l'unic benfici que en podem treure els mortals de si tenim un hub es que (copy-pastte del mu comentari a http://closministre.blogspot.com/2007/02/i-aix-del-hub-s-menja.html) els nostres fills acabin treballant de cambrers a algun dels hotels que els prohomes de Barcelona pensen construir, millor dit seguir construint a expenses del hub. Tinc la sensació de ser imbecil pel fet de pensar que es poden ficar la ampliació de l'aeroport on els hi càpiga, JO no en treuré cap benefici, n'estic plenament convençut (ni els meus fills). Particularment en a mi la sensació que em dona tant Barcelona fashion es que cada cop em costa mes calers fer qualsevol cosa, des de pendre un tallat, fins a comprar un pis. Que en el que a mi respecte en aquesta colla de ........ ja no se'ls pot creure ningú.

I com diu la Mart endavant les atxes!!!