29 d’octubre 2007

Crònica d'un desencís

Era xocant veure el Xavier Garcia Albiol voltat de tantes càmeres com estelades. Quin guirigall. Els crits que demanaven la dimissió de la ministra Alvárez es confonien amb els que reclamaven que l'AVE no passes pel centre de la ciutat. Al fons una pancarta del nou partit Unidad Progreso y Democracia buscava el seu minut de glòria. Per acabar-ho d'adobar han aparegut pel carrer Ferran uns quants nois de les Jerc i uns altres d'Estat català que ha crit d'in-inde-independència han acabat d'embolicar la troca. Quan ja me n'anava a més m'he topat amb un parell de nois una mica despistats que lluïen dues flamants banderes espanyoles. En veure l'espectacle han dit: "solo veo banderas catalanas ¿pero esto qué es?" Si us hi sumeu un autèntic circ he pensat. Eren dos quarts de vuit i ja en tenia prou, tot fent camí cap al metro he pensat que a la plaça basicament hi havia carronyaires i despistats i que els afectats, aquells qui cada matí triguen dues hores per anar a la feina, segur que estaven fent mans i mànigues per arribar a una hora decent a casa. On és la FAVB? On són els sindicats? Quin desencís.

13 comentaris:

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

Ostres tu!, aquests de la UPD no els coneixia pas. Què són els que venen a omplir l'espai que està deixant "Ciutadans"?

Doncs sí, és lamentable que una manifestació en contra del patiment callat que està sofrint els usuaris de Renfe a causa de la vergonyosa manera de fer dels poders polítics s'acabi convertint en un lloc on tothom surt a muntar la seva paradeta. D'aquesta manera el sentit i l'acció de força que aquesta manifestació podia tenir queden diluits. Darrerament els moviments socials s'estan confonent i estan perdent els papers. I, el pitjor de tot no hi ha unió, ni coordinació, ni suficient ganes de fer una acció directa i contundent contra tanta aberració que ens està envoltant.

Si ens despistem i anem muntant circs el poder continuarà la seva carrera dèspota i salvatge.

Crec, que des de fa un temps (potser des de les manifestacions de la guerra contra l'Iraq) no hem sabut estar a l'alçada de les circumstàncies i els llops estan amb les seves urpes ben afilades.

Cal més unió, més coordinació. més ganes de mobilitització, per a poder plantar cara a coses concretes. Veig que ens hem adormit i només tenim ganes de sortir a fer el pallasso de tant en tant quan estan tancats els centres comercials i no sabem en què ocupar el nostre "temps d'oci".

Salutacions fraternals

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

Per cert Papitu aquí no tenen pas una visió tan pessimista de la concentracio d'ahir.

En llegint-ho he tret una altra visió molt diferent i he arribat a un altre tipus de reflexions.

Salutacions

Isaac Garcia ha dit...

Bones!

Jo també hi era. Si bé és cert que hi han anat col·lectius diferents i que AVExL i PP han anat a fer-se la foto, la majoria de la gent anàvem per feina, pel tema, que és la renfe.

Opino que la manifestació ha estat una primera reacció. No oblidem que no estava convocada ni coordinada i que es fa un laborable. La següent haurà de ser molt millor organitzada, on hi càpiguen moltes entitats socials i hi hagi un manifest clar.

He penjat un parell de vídeos de la manifa al bloc:

He penjat un parell de videos de la manifa al bloc

Salutacions!

Jordi Gomara (itaca2000) ha dit...

Per cert, Papitu, no és per tocar-te pas els nassos, però tens alguna cosa en contra dels grups que demanen la independència?

Suposo que era un moment com un altre per demanar la independència per a gestionar-nos els nostres propis serveis, pers exemple. Sense ànim d'ofendre.

Salutacions fraternals

Papitu ha dit...

Jordi: Res a dir dels grups que demanen la independència. Em pregunto però si era el lloc adequat, tenint en compte la situació de les coses. En tot cas jo no vaig anar pas a demanar la independència de Catalunya sinó una gestió més eficient del caos, la dimissió de la ministra de foment i un traspàs en condicions dels trens de rodalies.

IsaacEspero que tinguis raó.

Anònim ha dit...

Si llego a saber que hay tanto circo, y del decadente, ahí que hubiera estado. Me gusta ese girigai imposible. La próxima vez me saltare el curso sobre "el uso social de la falacia" curso también muy circense, y me iré con el papitu para disfrutar de ese impagable espectáculo.

saludos.

Dessmond ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Dessmond ha dit...

Està clar que les rodalíes de Renfe era l'excussa per veure si lograban aquest minut de glòria que no va acabar d'arribar. Ni pels pocs que hi vareu anar de bona fe.

Papitu ha dit...

Dessmond:Eren carronyaires.

yuanyu ha dit...

Home, si es que amb aquells ingredients, no podia sortir un bon plat!

Papitu ha dit...

Yuanyu: a voltes són una mica somiatruites.

Anònim ha dit...

Magdalena Álvarez dimissió:
http://www.youtube.com/watch?v=xXhnh0eBDcg

Papitu ha dit...

Ha, ha, ha... boníssim!