20 de novembre 2007

El català i TV3 fan nosa al País Valencià

La Generalitat Valenciana del sr. Camps ha comunicat que la setmana vinent intentarà tornar a tancar el repetidor de TV3 situat a la Carrasqueta. El fet és insòlit, anacrònic, vergonyós i fora de tota lògica especialment quan per activa i per passiva des de la Generalitat de Catalunya s'està apostant per la reciprocitat dins l'àmbit lingüístic català (TV3, IB3 i C9).

L'Acció Cultural del País Valencià ha instat a la mobilització per aturar-ho una altra vegada, tal i com ja ho van fer el passat mes d'Abril. Aquella acció va acabar amb una severa multa de 300.000€ per a l'associació, sens dubte una quantitat del tot desproporcionada si tenim en compte que l'ACPV és una entitat sense ànim de lucre. Al respecte hi ha en marxa una campanya per solidaritzar-se amb la causa col·laborant amb una aportació d'almenys 10€ ( a canvi t'envien una litografia d'en Tàpies elaborada per l'ocasió).

Siguem clars, tot plegat, la multa i el tancament, són atemptats gravíssims a la llengua catalana i a la pluralitat. El tancament de TV3 és un problema de tots, perquè és el català el que els fa nosa, és l'existència d'una llengua que ens agermana culturalment el que els fa nosa, és la pluralitat el que els fa nosa.

El dia que en Chavez va tancar el canal privat RCTV per donar suport als colpistes, la premsa d'arreu de l'estat és va esglaiar, enutjar i va brandar la bandera de la llibertat d'expressió durant dies i dies. La setmana vinent quan la Generalitat Valenciana enviï la Guardia Civil per tancar els repetidors de TV3, què diran?

3 comentaris:

yuanyu ha dit...

No faran res! Com sabem molt bé...

Eco Taronja ha dit...

Xé, de veres que estic fart d'estos titulars "El Català i TV· fan nossa al País Valencià).
Això és una mentida com un cabàs, tal volta fan nossa a alguns radicals ppros (i també alguns sociates).
Mira sobre allò de la TV3 la millor prova de que els valencians no estem en contra del tancament, és que en el 90% de les cases (independentment del signe polític) la TV· està sintonitzada entre el 10 primers canals.

P.S. Per no deixar-te només una crítica, felicitar-te pel teu blog i els seus continguds.

Papitu ha dit...

El titular vol ser provocador i tinc clar que a qui fa nosa el català i TV3 és als blaveros i a l'oligarquia PPera. Sens dubte cal millorar la sintonia entre els pobles de parla catalana perquè dels nostres polítics no ens en podem acabar de fiar.

Gracies per l'elogi.