Arreu es troben cartells d'en Duran i Lleida. Aquests anuncis contenen missatges, més o menys llargs on es donen consignes prou dures:
"La gent no se'n va del seu país per ganes sino per gana. Però a Catalunya no hi cap tothom."
Entenc que la primera frase és una metàfora (poc afortunada, si voleu) sobre el fet que la immigració no és mai volguda, sinó forçada per les circumstàncies vitals de la persona al lloc d'origen. La segona frase és una obvietat, a Catalunya no hi cap tothom, ni a França, ni al Senegal, ni a casa meva. Però quan sumes les dues frases, una darrera l'altre, el resultat és un missatge mesquí. Per un costat tenim la paternalista moral cristiana connecta amb el patiment del qui te gana, i per l'altra la porta al bell mig dels morros.
La immigració ha estat una massa silenciosa i quasi transparent que els empresaris del país (amb flagrants complicitats polítiques) han necessitat i utilitzat per al creixement econòmic del país, en unes condicions de treball en general pèssimes (especialment al camp i a la construcció). Ara que ja no són ni silenciosos, ni transparents i les vaques comencen a ser magres... doncs mira, ara ja no ens fan tanta falta, i fins i tot alguns ens fan una mica de nosa. Es fàcil d'entendre, a Catalunya no hi cap tothom.
Dit això, i com ja hem comentat altres vegades, trobem a faltar des de l'esquerra un missatge igual de clar i contundent que el d'en Duran i LLeida però en la direcció contraria.
31 de gener 2008
Duran i lleida, cartells mesquins
En Papitu a les 20:58
Etiquetes: CiU, CONFLICTE LABORAL, IMMIGRACIÓ, SOLIDARITAT
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
2 comentaris:
Jo gairebé penso que d'immigració, com menys es parli, millor. Crec que es millor que es parli a través d'unes polítiques socials i laborals adequades, i recordant de tant en tant l'obligació dels catalans i catalanes de regularitzar les persones que tenen treballant a casa en negre, així com complir les disposicions establertes en l'estatut dels treballadors domèstics per la Seguretat Social, en la qual es preveuen vacances, baixes per malaltia, etc etc.
També podem fer pedagogia de quin és el retrat correcte de la situació laboral de la població activa catalana, a veure si trobem fins a quin punt falta o sobra gent.
Finalment, una pregunta a l'amic Duran: realment creu que la seva formació política pot seguir en aquesta estratègia de carregar contra una població que poc a poc va accedint a la nacionalitat espanyola? Té calculat CiU quants llatinoamericans i altres estrangers poden trobar-se nacionalitzats en les eleccions autonòmiques de 2011? Perquè si ho calcula s'ho pensarà dos cops abans de dir segons quines coses...
Publica un comentari a l'entrada