07 de setembre 2006

JO TAMBÉ VULL UN ESTAT PROPI (II)

Navegant per la blogosfera, he vist alguns anàlisis (Alexis i De l'Holocè estant) sobre la repercussió a Google de la campanya “Jo també vull un estat propi”. La veritat es que m'han fet força gracia i m'hi he posat una estona. Si un entra a la web de Google i fa una cerca com aquesta, troba uns sorprenents 71.000 i escaig enllaços. Per poder valorar si aquest nombre és rellevant podem fer altres cerques:

“Pasqual Maragall” 564 mil

“José Montilla” 624 mil

“Artur Mas” 330 mil

"Carod-Rovira" 618 mil

"Josep Piqué" 341 mil

"Joan Saura" 211 mil

Un post pendent serà comentar aquest curiós rànquing de google-popularitat, la qüestió és sense cap dubte que 71 mil semblen un impacte prou rellevant atesa la presència que tenen els principals líders dels partits catalans a la xarxa.

D’altra banda podem anar una mica més enllà i fer una cerca pels principals buscadors de blocs, segons la web blogcount.com. Cerquem posts que continguin la frase “Jo també vull un estat propi”:

Blogger 173 posts

Tecnorati 75 posts

Icerocket 142 posts

A priori semblen resultats una mica desencoratjadors i difícils de creure, tenint en compte que el català és la segona llengua a la xarxa en nombre de blocs actius amb 123.320 (personalment és una xifra que em costa molt de creure, veure estudi NITLE Blog Census) i l’impacte de la campanya detectat al Google a nivell de webs. Per poder valorar si aquest nombre és tant mins com sembla, podem fer una altra cerca sobre un tema d’actualitat i que en principi ha tingut una forta repercussió als mitjans de comunicació:

“Joan Clos” AND ministre

Blogger 69 posts

Tecnorati 60 posts

Icerocket 43 posts

Així doncs, tot i que cal treballar més en l’anàlisi de l’impacte de la campanya, tot apunta a que ha tingut i està tenint una forta repercussió. Per acabar un gràfic actualitzable de l'impacte a la blogosfera de en els darrers 30 dies (font Tecnorati).

"Jo També Vull Un Estat Propi"
Technorati Chart

Per cert, aquesta cerca <“Joan Clos” AND ministre> al Google dona 36.200 enllaços i < "Joan Clos" AND ministro> uns 700 mil. Quines coses té la Google-popularitat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quants posts a blocat.com?