07 de maig 2007

El tribunal suprem fa pudor

El tribunal suprem ha decidit anular totes les llistes d'Abertzale Sozialistak (AS) i 133 candidatures d'Acció Nacionalista Basca-Eusko Abertzale Ekintza (ANV-EAE). No content amb tot aquest festival d'anul·lacions el mateix tribunal ha renyat al govern espanyol i a la fiscalia per no haver demanat la il·legalització d'ANV-EAE.

Batasuna i d'altres organitzacions afins varen ser il·legalitzades perquè no havien condemnant mai la violència incomplint d'aquesta manera la llei de partits. Una curiosa llei que només s'aplica a partits abertzales i no pas a d'altres d'inspiració franquista o neo-feixista. El cas ANV-EAE era una mica més complex doncs els seus estatuts sí que rebutjen explícitament la violència, fins i tot en una roda de premsa feta aquest mes van arribar a desvincular-se de Batasuna. El govern de l'estat, la fiscalia i el tribunal suprem no en tenien prou, a les llistes d'ANV-EAE hi havia antics militants de Batasuna i això els tenia amb la mosca al nas. Però siguem clars, si un membre de la il·legalitzada Batasuna decideix presentar-se per un partit que rebutja la violència, independentment del que pensi ell com a individu, l'està rebutjant de facto. Aleshores el tribunal suprem a qui està il·legalitzant, als partits o a les persones que formen part d'aquests partits? Tot plegat fa molta pudor i en democràcia aquest tipus d'accions no n'haurien de fer ni una mica. Diumenge el tribunal suprem va tancar la porta a quasi tota l'esquerra abertzale, em pregunto quina els hi va obrir de retruc.

Mentrestant Mariano Rajoy, que viu en el deliri permanent, ha acusat al govern espanyol de permetre el retorn d'ETA a les institucions!?