24 de maig 2007

Vota, és gratis!

En Joan Fuster deia que "Tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres". La sentència potser té un tic una mica paranoic però crec que no s'allunya massa de la realitat. Així doncs per fer una mica de política a favor nostre, podem començar per anar a votar. És clar que no és la única manera de fer política però, segurament votar, és la més senzilla. Tot i que, si un ho vol fer a consciència cal que hi reflexioni una mica. Un haurà de reflexionar sobre com veu i com li agradaria veure el seu món, sobre com el veuen i com els hi agradaria veure'l als partits que es presentin i finalment, reflexionar en funció de com estigui "realment" el món que l'envolta.

Tot plegat pot semblar enrevessat però en realitat no n'hi ha per tan. Per exemple, si hom viu a la Vila d'Eivissa ho té força senzill. A la capital eivissenca s'hi presenten, amb possibilitats reals de tocar cuixa, dues candidatures: la del PP i la coalició PSOE-Eivissa pel Canvi. La tria és ben fàcil, oi? A les anteriors municipals va guanyar la coalició d'esquerres per només 250 vots de diferència. Aquí sí que val allò de cada vot compta. En canvi, si hom viu a Sagunt ho té força més fotut per escollir alcalde doncs al consistori hi ha representants de 6 partits, tres d'esquerres (PSOE, EU i BLOC), un de dretes (PP) i dos partits segregacionistes que demanen la independència del port de Sagunt. Això sí cara a les corts valencianes la cosa seria un poc més fàcil donat que l'objectiu és força clar: ja en tenim prou! Per tant, ens tocaria triar entre el PSOE i la coalició de EU i el BLOC, que posats a triar a mi em sedueix molt més la segona opció. Finalment si visques a l'Hospitalet també tindria un bon reguitzell d'opcions entre PSOE, PP, CiU, ERC, Icv-Eua o fins i tot els C's. És clar però que en el meu cas ho tindria ben senzill, votaria al candidat de Icv-Eua sense dubtar-ho, per afinitat ideològica i perquè a la llista, ben amunt, hi tinc un company de fatigues que estic segur que es desviurà per fer avançar l'Hospitalet.

En definitiva que no em caso tant amb unes inicials com amb una manera de veure el món que m'envolta, que dista molt de la visió que crec que tenen el PP, CiU i forces vegades també el PSOE. Visqueu on visqueu arreu dels Paisos Catalans, aneu a votar i feu-ho a consciència i per derrotar tots aquells, que com bé va escriure un col·lega blocaire, no prenen com a convicció la justícia social, amb la voluntat de crear una societat més oberta, més avançada en drets socials i capaç de satisfer els interessos i les necessitats dels ciutadans, sense que aquestes quedin condicionades pels seus ingressos anuals o l'estatus social que gaudeixen.

Ah!... i no oblideu que votar ÉS GRATIS!