25 de juny 2007

La invisibilitat de Badalona

Badalona és una de les grans ciutats dels país, de fet la tercera per nombre d'habitants (218.553 l'any 2005). A les darreres eleccions municipals, amb una participació del 46%, va tornar a guanyar la Sra. Maite Arqué del PSC tot i perdre 14429 vots i 3 regidors. El consistori format per 27 regidors s'ha repartit de la següent manera: 9 PSC, 7 PP, 5 CiU, 5 Icv i 1 ERC. Hi havia forces possibilitats per formar govern però la que finalment ha triomfat, potser és una de les més grotesques: una sociovergència amb el suport d'ERC. Curiosament l'acord ha estat rubricat i batejat pels tres partit com "Acord per un govern de progrés"... coses que passen.


Badalona es coneguda també pel basquet, les runes romanes, pel Memorial Li Chang, per les noies boniques, per unes festes de Maig que no s'acaben mai i pel reconegut festival de curtmetratges filmets. Aquest festival de renom internacional, que enguany arribarà a la 33ena edició, es podria celebrar en una ciutat sense cinemes. Sí senyor, ni més ni menys que la tercera ciutat del país es podria quedar sense cap sala de cinema. Actualment la ciutat disposa d'un multisales al barri de Montigalà i de l'històric cinema Picarol (també multisales) a la plaça de la Vila. Tot apunta a que ambdues instal·lacions molt probablement no veuran acabar l'any.

És ben curiós que dos fets tan sorprenents com aquests no hagin aconseguit ni el més mínim ressò mediàtic. Hom podria arribar a preguntar-se, fins i tot si existeix Badalona?


Foto: Pont del petroli

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Si noi tens raó sobre tot això dels cinemes, però sembla que el gran empresari 'Sr. Picarol' te com a projecte obrir uns multicines al costat del que serà el nou Corte Inglés (és un rumor).
Per cert per què coi necessitem un Cote Inglés a Badalona????

No cal oblidar tampoc que sembla que tirarn llocs tan emblemàtics com el bar del Círcol Catòlic o fins i tot el teatre Principal. Una llàstima.

Ah!! Merci per lo de noies boniques.

Sota ha dit...

Uh... Lamento dir-t'ho, però els cinemes de Montigalà porten tancats des de mitjans de mes...

(i ho lamento especialmente perque, com a colomenc, aquests i els de la Maquinista eren els únics que em quedaven a una distància raonable de casa...)

Papitu ha dit...

Sota: M'has descobert en m'ha vida he anat als cinemes Montigalà, jo era més d'anar als Picarol (em quedaven força més aprop de casa). En tot cas pitjor m'ho poses.