03 d’abril 2007

Ja venen les municipals (IV)

Em cau a les mans l'edició del 23 de març d'enguany de l'Independent de Gràcia i, oh sorpresa, a la pàgina 5 hi trobo la següent capçalera: "Trias engega la campanya prometent l'elecció directa del regidor de Gràcia". Segons el rotatiu gracienc, en Trias, en un primerenc acte de pre(pre)campanya va presentar les seves propostes de descentralització de l'Ajuntament de Barcelona cap als districtes. El diari completa la noticia explicant que aquesta proposta no es pas tant innovadora com ens volen fer creure, doncs a la campanya de les municipals del 1999 en un acte celebrat als Lluïsos de Gràcia ja es va parlar de l'elecció directa del regidor del districte. En aquest acte Pasqual Maragall (PSC) va defensar el compliment de la proposta en un any. L'Imma Mayol (ICV) va demanar més rapidesa i Portabella (ERC) va reivindicar també referèndums. La resta d’assistents Maga Oranich (CiU), Emilio Alvarez (PP), Pilar Rahola (del desaparegut PI) i Jordi Gasull (EUiA d'aquella crisi amb ICV) es veu que també van secundar la proposta. Algú n'ha tornat a sentir a parlar més? A veure per on aniran els trets en aquesta campanya.


D'altra banda, aquells de vosaltres que sigueu de Badalona només avisar-vos que durant el mes d'Abril (i part de Maig) tindreu l'oportunitat de "fer un café" amb els candidats al vostre consistori. Cada setmana un candidat anirà a l'Espai Sargantana per presentar la seva candidatura i per parlar de les seves propostes amb tots aquells que hi vulguin anar. Vigileu però amb el "potro" de Badalona que quan el premen massa engega unes guitzes de por. Les trobades començaven avui amb en Marc Sallas i Francesc Alfambra de la CUP Badalona-Els Verds.

2 comentaris:

yuanyu ha dit...

Municipis i eleccions directes són conceptes que sovint van plegats. En els mateixos temps també es parlava de l'elecció directa dels alcaldes, però tornem a ser en un escenari d'apostes majoritàries, digui el que diguin els regidors barcelonins.

El tema del regidor del districte és el següent: que sap la ciutadania d'aquest càrrec? qui és el regidor de districte de cada barri? per què serveix aquesta figuar? què són els consells de districte? Es tracta de conceptes ben coneguts per la societat civil arrel·lada localment però desconeguts per a la resta de mortal de les grans 'urbs'. Per tant, no trobo lògic que es dissenyi un model d'elecció de càrrecs en una realitat adversa.

Si no acostem primer el municipi als ciutadans, prefereixo clarament un sistema obert d'elecció de càrrecs, que un predeterminat per les urnes, perquè d'aquesta manera tots veiem el nostre vot més ben representat.

Waipu Joan ha dit...

ens esperen uns esgotadors dies de politiqueig insuportable...
salutacions