17 de maig 2007

Immigració - (in)seguretat

Tot just va de baixa però el tema estrella fins ara en aquesta insípida campanya electoral ha estat el binomi immigració - (in)seguretat. El PP i CiU, la dreta, han estat els principals instigadors del debat. Uns fent vídeos aberrants i els altres parlant d'imams integristes i de la Catalunya gihaidista que segons diuen promou l'Entesa. Tot plegat, sense cap dubte, fruit dels nous aires sarkosians que bufen fort des de l'altre costat dels Pirineus.

Tenim però una mala peça al teler, perquè mentre la dreta lladra, què hi diu l'esquerra? Doncs jo només l'he sentida bramar, escandalitzar-se i poca cosa més. Malauradament això ja ho sabem fer prou bé nosaltres i no n'hi ha prou. A Catalunya hi ha un munt de municipis on el percentatge d'immigrants supera el 10 i el 20 per cent, i aquests requereixen de respostes i propostes concretes sinó volem que molta gent acabi caient en mans de la demagògia i el populisme. Algú hauria de començar a parlar clar i explicar-nos, tal i com diu la Unió Europea i el Pla de Ciutadania i Immigració de la Generalitat, que l'adaptació ha de ser i serà bidireccional. I que ja podem començar a parlar de ciutadans en lloc d'immigrants perquè compartim serveis, impostos, deures i poc a poc drets. Cal que mirem amb atenció cap a França perquè conflictes com els que tenen ells avui, d'aquí no pas massa, seran els nostres. No val a badar, la immigració ha ocupat 2 terços dels llocs de treball creats a Catalunya des de l'any 2000. Si demà marxessin tots aquests immigrants, m'agradaria saber qui hi hauria per treballar a sectors com la construcció o els serveis, o qui pagaria les pensions dels nostres avis avui i la dels nostres pares demà. No fem conyes que necessitem com l'aire que respirem aquesta immigració. Ara bé si no volem que tot plegat ens esclati a la cara, cal barrar el pas al populisme amb propostes serioses d'integració social i amb molta pedagogia sobre la immigració.

La por no ha de ser l'argument però, és clar que tampoc ho pot ser el mirar cap un altra banda.

11 comentaris:

bacus ha dit...

senzillament menys població significa que és necessiten menys serveis, menys construcció, menys pa, menys cotxes i menys hospitals.

Si marxessin o els féssim marxar demà les seves empreses ho farien amb ells ja que la demanda baixaria.

jo només comparteixo projecte amb els que tenen el meu passaport.

ells són esclaus que serveixen per enriquir a alguns empresaris negrers.

el problema de la immigració es soluciona als seus països. És allà on es tenen que crear els llocs de treball no aquí.

Potser hauries de demanar un control de natalitat per l'àfrica i responsabilitat per les mares, ja que si la criatura és fotrà de gana pq collons l'engendra??

hipocresia és el que fas. Ja que si deixesim que entres tothom qui volgués no hi hauria espai per tots.

Papitu ha dit...

Aquest cop t'has passat Bacus. No sóc economista així que no et rebatre aquesta estranya versió de la llei de l'oferta i la demanda que postules. D'altra banda sí que et diré que per mi les persones estan molt per sobre dels passaports. Especialment d'aquelles que els nostres empresaris, efectivament, converteixen en esclaus (només una dada, un estranger cobra de mitjana un 20% menys que un treballador d'aquí).

Jobove - Reus ha dit...

em visitat el teu blog, molt interesant
si tens temps fes un cop d'ull al nostre
http://telamamaria.blogspot.com
irreverent, iconoclasta, ecléctic i llibertari
gràcies

yuanyu ha dit...

Senyor Papitu,

Com se que li agraden els posts sobre calcul electoral, li deixo una referència amb una critica al vot en blanc:

http://esquerroscopi.blogspot.com/2007/05/temes-municipalistes-i-el-vot-en-blanc.html

Pel que fa a les consideracions sobre immigració, no podria estar més d'acord!!!!

Anònim ha dit...

Bon post. Alguna proposta? Ho dic perquè estic d'acord amb el que dius però la realitat.... ai la realitat!

Waipu Joan ha dit...

la dreta va fent discursos neofeixistes (com l'alcaldable del PP a Tarragona) i encara esgarrapen més vots...
lamentable i intolerable

Anònim ha dit...

Sembla impossible tractar el tema de la immigracio sense caure en els topics de la dreta negrera o l'esquerra multiculti chupi guai. En realitat les coses son mes senzilles, i la veritat es a les xifres. Si els resultats no agraden als un o als altres, aixo es el seu problema. Les xifres son:

1. La poblacio de la Modelo es molt majoritariament de procedencia immigrant. Si a algu li sembla que els immigrants no tenen res a veure amb la inseguretat, doncs tal dia fara un any, pero les presons seguiran plenes d'immigrants, i no crec que sigiu nomes per prejudicis.

2. "L'economia necessita els immigrants" La immigracio massiva va començar cap l'any 1995. Com ens ho haviem fet abans? No hi havia economia al pais? Tot el contrari. L'efecte dels immigrants en l'economia es nefast, perque rebaixa els salaris (el que tindria que preocupar a un esquerranos que no hagi canviat els seus veins obrers per uns protegés mes exotics). La immigracio massiva fomenta l'economia cutre, de baixa productivitat (per aixo els salaris a Espanya no pugen en termes reals des de 1995). El totxo es el gran beneficiari de la immigracio, i quan el totxo baixi ens trobarem amb un milio de persones al carrer buscant-se la vida desesperadament. Ja veureu quin fart de riure. Aixo pot acabar semblant una barreja de Bagdad i Bogota.

3. Els immigrants son necessaris per pagar les pensions. Una altre estupidesa. Els immigrants no son nomes paganos sino tambe beneficiaris del estat de benestar, i en tenen tot el dret. I el balanç, segons tots els estudis seriosos, es que amb prou feines paguen el que costen. Pensi tambe que ara a Espanya comença la reagrupacio familiar, el que vol dir que la poblacio immigrada es multiplicar facilment per tres en pocs anys, i els que venen no venen a cotitzar sino nomes a fruir del estat de benestar. Si voste no ha notat la degradacio de la sanitat i dels collegis es que no te fills ni ha estat malalt, o potser que va a la privada.

Aquests son els fets. Pero si volem primar els bons sentiments pel damunt de la supervivencia doncs per mi ja esta be. Acabarem tots com Biafra pero aixo si, amb la consciencia tranquila.

Papitu ha dit...

rovi: a la modelo segur que també hi ha molts més veïns de barris obrers o de classe baixa que no pas veïns de Sarrià o les Corts. M'explico?

Els immigrants no rebaixen salaris, és la patronal qui no té cap mena d'escrúpols per explotar treballadors.

L'invito a repassar la piràmide poblacional de Catalunya i ja em dirà si ens caldrà o no més població (immigrada o d'aquí) per pagar les pensions dels qui ara tenen entre 50 i 60 anys. Ah! i pregunti a la construcció, a pagès i al sector serveis d'on és la gent que hi treballa.

No hi crec en el multiculti chupi guai que diu, crec en les persones i en la seva capacitat per entendre's i treballar plegades especialment si ningú es dedica a donar pel sac.

Anònim ha dit...

Rovi ha argumentat amb fets contrastats el que passa en canvi Papitu argumentes que cal créixer per mantenir el que tenim cosa que no es sostenible en si mateixa, el problema de les pensions s'ha de replantejar perquè la societat es canviant i no és viable el que ho era el segle passat.

A la construcció, pagès i serveis si paguessin el que s'ha de pagar no hi haurien problemes per trobar gent per treballar-hi.

Anònim ha dit...

Papitu, al carrer hi ha un 90% de nadius i un 10% d'immigrants. A la model es al inreves. Es a dir, que poblacions molt mes petites, com ara, la immigrada tenen molta mes representacio a la preso. No cal entrar en complicades operacions matematiques per a saber el que aixo vol dir.

Evidentment que la "malvada patronal" es la que rebaixa salaris, pero nomes ho pot fer perque hi ha una abundancia artificial de ma d'obra. Per una altra part, aquesta abundancia de ma d'obra barata fa que les empreses no inverteixin en equipaments (per que fer-ho amb tanta carn de cano a dos duros?). Aixo fa que les empreses siguin menys productives i que els salaris de tothom baixin. No es veritat que els nacionals no vulguin fer segons quines feines. Si voste es fixa en els torns de nit de la recollida d'escombreries a Barna, una feina no massa gratificant, no hi veura ni un sol immigrant, i hi veura en canvi personal nacional i fins i tot força dones. Es que paguen molt be.

Sobre el tema de les pensions hi ha estudis seriosos que si vol li esmentare Un d'ells, (un de molt recent, al Financial Times), i que demostren que els emigrants no son rendibles pel sistema de benestar. Com a molt fan la pau entre el que cobren i el que consumeixen. Ara be, si s'estima mes la primera pagina de El Periodico com a referencia, doncs que hi farem.

Veig que voste reivindica el bon rotllo ("capacitat per a entendre's i treballar plegades") com a solucio dels problemes. Com n'hi ha molts com voste, no es dificil predir un futur africa per Catalunya, que cada vegada que te algun poder sembla que no pot evitar que la seva vena anarquista i autodestructiva s'imposi. Pero be, si el bon rotllo en un ambient biafrenc es el que vol, ho tindra, sense cap dubte.

Si parlar clar i correctament es donar pel sac, "mal vamos". Li sembla millor mentir descaradament per conservar la alegria i el bon rotllo mentre tot s'ensorra, lentament, aixo si (i no exagero gens ni mica, com una ullada a les xifres macroeconomiques del pais li revelarien si se les mires)?

Les consequencies de la emigracio massiva son:

- L'empobriment de les poblacions locals
- La inseguretat al carrer
- L'enriquiment dels empresaris i rendistes
- La felicitat dels multicultis chupi guai

Ah, em deixava, que tambe provoquen la destruccio de les cultures locals (per no ofendre als immigrants canviarem les nostres festes, els escuts de les nostres ciutats, la historia que s'explica als col.legis, el menjar, ...) Pero potser es aixo, la destruccio de la cultura occidental el que l'esquerra busca. Oi? Els immigrants son nomes instruments per la implemantacio del gran pla que ens fara a tots tan feliços com ho eren a la URSS o a la Xina de Mao.

Papitu ha dit...

Rovi: m'agafes molt enfeinat, però prometo contestar-te en breu dedicant un post a cadascun dels principals mites que tan pregones sobre la immigració.