05 de març 2008

Ep! No ens oblidèssim pas del senat

Què és el senat? La constitució diu que es tracta de la cambra de representació territorial. A l’hora de la veritat és una espècie d’entelèquia burocràtica pendent d'una reforma que no arriba mai, on de tant en tant s’hi pot parlar Català (interesant article sobre el senat a la revista El temps nº1236)

Qui es presenta al senat? Els partits que actualment formen el tripartit es van començar a entendre l’any 2000 presentant-se plegats al senat. L’experiment va rebre el nom de l’Entesa Catalana de Progrés i encara dura.

Com es vota al senat? S’agafa la papereta (bé de fet la paperassa perquè és prou gran) color salmó i s’hi fan com a màxim tres creuetes, s’ensobra i cap a l'urna. Les creuetes poden ser a qui ens plagui.

Com que podem triar, m’interessa saber qui són aquests que es presenten per l’Entesa a Barcelona:

La nº1 és la Maite Arqué i Ferrer del PSC. La mateixa que es va presentar per alcaldessa de Badalona el maig passat i que va guanyar amb uns resultats lamentables. Tot i així el consistori la nombrà alcaldessa el 16 de juny de 2007 amb el suport de CiU i ERC. Uns dies abans el 5 de juny la senyora Arqué deixava aquestes boniques paraules d’agraïment i de promeses de futur als seus electors des d'un web que encara és consultable:

“Vull destacar, també, que com a alcaldessa en funcions, i si en sóc novament escollida, continuaré treballant per enfortir la nostra democràcia local. El 46,08% d’abstenció posen de manifest un distanciament de la ciutadania respecte els partits polítics i els seus candidats i candidates.”

Nou mesos més tard deixava l’ajuntament per encapçalar la candidatura de l’Entesa al senat. No se pas que fareu però jo, com que podem triar, no la penso pas votar. Fins als nassos de tan cinisme.

Els altres dos candidats a senador per l’Entesa són:

Isidre Molas i Batllori, del PSC, per mi un total desconegut, més detalls sobre la seva biografia aquí. Fa cara de bona persona però vistos els antecedents... no sé pas si el votaré.

Finalment en Jordi Guillot i Miravet, no calen presentacions, parlem dil capo, el secretari general d’Iniciativa. Podeu llegir el seu bloc aquí (lamentablement no accepta comentaris).

Dit això accepto suggeriments per a l'un o dos vots que em sobren pel senat.

3 comentaris:

cgs ha dit...

Mmmm...doncs podries posar una creueta a qualsevol de les candidatures ecologistes que s'hi presenten i amb l'altra donar una oportunitat a alguna candidatura que aporti una visió alternativa del món. Potser al Partit Humanista o a PorUnMundoMasJusto. Tens totes les candidatures aquí:
http://www.elecciones.mir.es/generales2008/candidaturas/i_csen_09_08_0.html
Salut

yuanyu ha dit...

Hi ha bones raons per a no votar a aquesta dona, si, però en tot cas és una sort que la fessin sortir de l'ajuntament, perquè és bastant impresentable. Això de la seva presència a la candidatura és una mena de retirada forçada de l'alcaldia.

Personalment optaré per la tripleta de l'Entesa, però com a alternativa, votar a un partit petit permet encoratjar una mica més la seva tasca.

Papitu ha dit...

En tot cas no penso pas apadrinar la jubilació daurada de la senyora Arqué al senat.

Dos vots a l'Entesa i el tercer a un partit petit per decidir. Gràcies Cgs per l'enllaç.