27 de març 2008

Quan val votar al Bono de president?

La mesa del congrés està ocupada pel president de la càmara, per quatre vicepresidents i quatre secretaris. La forma d'escollir, segons el reglament de la càmara, els seus membres és la següent:

President del congrés: per majoria absoluta en primera volta o per majoria simple en segona volta.

Vicepresidents: es voten tots alhora i surten escollits aquells quatre que rebin més vots. Els secretaris s'escullen de la mateixa manera.

Donat que cada diputat té un vot, els resultats són fabes contades. Bono serà president, el PSOE tot just necessita alguns suports per fer-ho en primera volta i sinó ho farà en segona volta. Les quatre vicepresidencies podrien ser guanyades 2 a 2 pel PP i pel PSOE, de la mateixa manera que les quatre secretaries. Per sort hi ha la sana i democràtica tradició de fer entrar almenys quatre partits a la mesa i per tant els partits grans acaben donant suport (en forma de vots) als petits per que aquests hi puguin entrar.

Per què aquest interés per formar part de la mesa del parlament? La mesa és l'organ rector de la càmara i per tant el que remena les cireres de la institució legislativa. No cal oblidar però el sucós salari de catorce pagues mesuals que s'endú el president 13.857,14€, els vicepresidents 6.453,25€ i els secretaris 5.899,59€ a més d'un cotxe oficial i un portatil per cadascun d'ells (indeminitzacions, transports i dietes a part).

El PP ja ha dit que no renunciarà als quatre llocs que pot optar en funció dels seus resultats, així doncs el PNV i CiU ho tenen ben magre per formar part de la mesa sense fer un petit gest com podria ser votar a favor d'en Bono.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Celular, I hope you enjoy. The address is http://telefone-celular-brasil.blogspot.com. A hug.