02 de març 2008

Perill, majoria absoluta a la vista

L'enquesta que pública avui el País (i la que publicarà demà la Vanguardia) deixa el PSC-PSOE a les portes de la majoria absoluta (més de 176 escons). A més a més el parlament espanyol, segons aquestes enquestes, estarà ocupat en un 90% per diputats socialistes i populars. Més que mai cal aturar l'aplanadora del bipartidisme.

Al partit socialista no se'l pot deixar governar sol. Té una tendència natural al centralisme i a les polítiques econòmiques de caire liberal. Li agrada baixar impostos, privatitzar de tot, oferir xecs regal, oblidar la història, aplaudir la monarquia i fer promeses que després no és capaç d'acomplir. Només una bona estirada d'orelles des de l'esquerra els pot fer reaccionar.

3 comentaris:

yuanyu ha dit...

Jo soc del parer que les enquestes es troben força inflades a favor del PSOE i que pot haver alguna sorpreseta el proper diumenge. Avui Publico pronostica entre un i dos diputats més del PSC a Barcelona, per a la qual cosa no caldrien una bestialitat de vots i suposaria igualar el resultat de Felipe el 1986. Realment hi ha un sentiment tan accentuat a Catalunya a favor de Zapatero, després dels resultats que hem vist en altres eleccions? És la crisi de les altres esquerres més profunda del que sembla? Segur que empitjorarà també el resultat de CiU?

I una altra pregunta inquietant: EL PAIS i PUBLICO coincideixen a posar en dubte la reelecció del diputat de Lleida d'ERC en favor del PP. Realment ERC no treurà un resultat millor que el PP a LLeida? Tampoc m'ho crec, francament.

Anònim ha dit...

Jo ja fa temps que estic flipant i molt amb les enquestes d'aquests dos diaris. Es que si el 10 de març es donen els resultats que ells preconitzen, seria per que ens ho fem mirar.

Papitu ha dit...

La qüestió és fer por, ja ho van dir, necessiten mantenir la tensió fins al darrer moment.