06 de març 2008

Un darrer post de campanya: conductes immorals i enginyeria política

Avui ha tingut lloc un actuació insòlita en un mitjà de comunicació nacional: el Periodico se les ha enginyat per publicar un sondeig electoral a quatre dies de les eleccions generals. Quin ha estat el mètode? Fer-ho públic al Principat d'Andorra, en el mitjà 'El Periòdico d'Andorra', tot esquivant així la normativa espanyola que prohibeix publicar sondeigs en els mitjans espanyols.


La situació presenta, doncs, una doble vessant d'escàndol mediàtic i polític. Pel que fa al primer cas, no és el primer cop que El Periodico, en mans del no fa massa nomenat sr Nadal -de la família Nadal de tota la vida, patriarques de Girona i majordoms de Nicaragua- opta per la demagògia i per tenir una conducta impròpia d'un diari que no sigui de color groc. I es que quan presenta una de les seves portades en blanc, ja podem sortir corrent tots en una altra direcció! No us perdeu l'editorial justificatiu, que no té desperdici.

Ara anem a l'escàndol polític, que és el més greu de tots. Després d'haver alertat a l'editorial que "en l'actual campanya, conscients que es produiria una forta bipolarització entre els dos grans partits estatals, PSOE i PP, hem donat espai suficient a altres opcions, de manera que la informació subministrada als lectors fos conseqüent amb el pluralisme polític del qual disfruta la societat catalana", ens proposen el titular que el PP es troba a 2,5 punts del PSOE, pronostica un empat en el nombre d'escons i anuncia que això és perquè els debats han relaxat l'electorat d'esquerres i què, atenció, "electores de otros grupos de izquierda y nacionalistas se inclinen de nuevo por sus partidos de origen y dejen de prestar su voto al PSOE".

No caldria afegir res més, excepte un petit detall: aquesta sorprenent i alarmant enquesta s'ha fet amb... 600 entrevistes!!!!

En fí, no sé, jo ja no puc afegir res més, a banda del que he dit en altres posts, així que bé, només insistir que no us deixeu enganyar. I dit això, m'acomiado fins després de les eleccions! Salut!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Són bruts. Però esperem a veure que fan el diumenge per a superar les portades del Pujol/Maragall Vell/Nou o la del Fidel Castro no li agrada que votis.

yuanyu ha dit...

Impressionant correccio d'El Periodic d'Andorra. Ara ha afegit 300 entrevistes més tretes de la màniga i diu que Zapatero torna a pujar!

Si us plau, que algú actuï judicialment contra El Periodico immediatament i que els tanquin la web!

Prou de preses de pèl des del carrer Nicaragua! No a les majories absolutes!

sigfrid ha dit...

En Ferran Monegal, el degà de l'ètica periodista, no diu res de tot això????

sigfrid ha dit...

Com el diumenge no té massa bona pinta pels que no votarem bipartidisme (IU), marxaré a veure al barça...amb una derrota un ja en té prou...ara bé, sempre es pot donar que guanyi el madrid i perdi el barça....i es lesioni Messi....home, si es lesionés Ronaldinho tot seria més digerible..

Colomet ha dit...

Com pots desitjar que Ronaldinho, un dels teus, es lesioni?! Això no està bé!! Bé, jo també seré dels que votaré en clau catalana i progre, i per tant intentaré trencar el bipartidisme, i després aniré al camp a veure com enfonsem el submarí groc amb una ràdio de butxaca, i prometo no sintonitzar ni la SER ni la COPE.

Papitu ha dit...

El comentari se m'ha fet llarg i l'he convertit en un escrit. Patètic.